Vlada Crne Gore priprema set olakšica za privredu

Bez autora
Mar 18 2020

Vlada će u četvrtak saopštiti set mjera za olakšavanje poslovanja u vanrednim okolnostima, rečeno je Pobjedi u Ministarstvu finansija. Set mjera trebalo bi da obuhvati oslobađanje kompanija od plaćanja poreza i doprinosa, prenosi taj medij.

Iz Ministarstva ekonomije juče nijesu odgovorili na pitanja Pobjede, da li će i koje mjere Vlada preduzeti da obešteti i pomogne preduzeća (kao i radnike tih firmi) koja su morala da prestanu sa svojim redovnim aktivnostima i radom, nakon odluka i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, koje su nastale kao posljedica opasnosti od korona virusa.

Iz PR službe ovog Vladinog resora je saopšteno da ovo Ministarstvo neće povodom aktuelne situacije odgovarati na pojedinačna pitanja medija.

Iz Unije poslodavaca i Privredne komore juče nijesu odgovorili na pitanje Pobjede da li će i kakve zahtjeve ove poslovne asocijacije uputiti Vladi povodom situcije nastale zbog mjera i odluka Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

Iz ovih poslovnih asocijacija juče nije odgovoreno ni na pitanje da li očekuju da Vlada na neki način obešteti preduzeća i radnike koji su morali privremeno da prestanu da posluju – rade, kao ni na pitanje da li postoji opasnost od bankrota velikog broja preduzeća.

Iz UPCG juče nije odgovoreno da li imaju informaciju da li će i kada biti održana vanredna sjednica Socijalnog savjeta, s obzirom na to da je ova poslovna asocijacija u petak zatražila hitno sazivanje vanredne sjednice Socijalnog savjeta, a u cilju pravovremenog planiranja i reagovanja na očekivane posljedice koronavirusa.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je juče odluku da Montenegro erlajnz privremeno obustavi sve letove. Iz nacionalne avio-kompanije nijesu juče odgovorili na pitanja Pobjede koliko će ova situacija nanijeti štete MA, i koliko ih je privremeno ukidanje linija i letova koštalo do sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik