Za dva meseca duplo više elektronskih sertifikata

Bez autora
Feb 29 2016

Danas je poslednji dan za predaju završnih računa za prošlu godinu, pa je gužva u PKS za izdavanje elektronskih sertifikata i očekivana. Nadležne službe PKS radile su danonoćno tokom proteklih dana kako bi savladale pristigli broj zahteva. Svi zahtevi su obrađeni zaključno sa petkom.Za dva meseca uradili smo duplo više sertifikata nego za celu prošlu godinu. To je oko 13.000 sertifikata za dva meseca. Sertifikaciono telo PKS radi od 2009 i trenutno je suočeno sa najvećom kampanjom.

Za dva meseca duplo više sertifikataDanas je poslednji dan za predaju završnih računa za prošlu godinu, pa je gužva u PKS za izdavanje elektronskih sertifikata i očekivana, rekao je Dušan Berdić, šef Sertifikacionog tela Privredne komore Srbije.

 Nadležne službe PKS radile su danonoćno tokom proteklih dana kako bi savladale pristigli broj zahteva. Svi zahtevi su obrađeni zaključno sa petkom, objasnio je Berdić u izjavi za Tanjug.

„Za dva meseca uradili smo duplo više sertifikata nego za celu prošlu godinu. To je oko 13.000 sertifikata za dva meseca“, rekao je Berdić. Podseća da sertifikaciono telo PKS radi od 2009 i da je trenutno suočeno sa najvećom kampanjom.

Prema njegovim rečima, prvi udar je krenuo sa početkom primene Zakona o objedinjenoj naplati poreza i doprinosa. Prošle godine su obavezom bila obuhvaćena mala i srednja preduzeća, a ove i mikro-preduzeća.
 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik