Zainteresovani za investicije u turizmu, energetici...

Bez autora
Mar 20 2017

Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je, kroz odobravanje kredita, za podsticaj investicijama u oblastima turizma, energetike i infrastrukture, uključujući i jačanje socijalne infrastrukture - izgradnju škola i bolnica kroz privatno-javno prartnerstvo, kazao je potpredsjednik EIB-a Dario Skanapiek na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem. Skanapiek je pohvalio mjere finansijske konsolidacije, ali dodao da one ne smiju destimulisati investicije te da je važno podržati privatni sektor. Marković je zahvalio na dosadašnjoj podršci EIB-a Crnoj Gori od oko 400 miliona eura, dodajući da je važna sposobnost administracije da na pravilan način iskoristi date mogućnosti.

Zainteresovani za investicije u turizmu, energetici...Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je, kroz odobravanje kredita, za podsticaj investicijama u oblastima turizma, energetike i infrastrukture, uključujući i jačanje socijalne infrastrukture - izgradnju škola i bolnica kroz privatno-javno prartnerstvo, kazao je potpredsjednik EIB-a Dario Skanapiek na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Skanapiek je pohvalio mjere finansijske konsolidacije, ali dodao da one ne smiju destimulisati investicije te da je važno podržati privatni sektor.

Marković je zahvalio na dosadašnjoj podršci EIB-a Crnoj Gori  od oko 400 miliona eura, dodajući da je važna sposobnost administracije da na pravilan način iskoristi date mogućnosti.

“Zajednički je konstatovano da uspješnost saradnje EIB-a i Vlade zavisi od znanja, efikasnosti i sposobnosti administracije i ocijenjeno da pomoć i ekspertiza EIB-a u tom kontekstu mogu biti važan segment razvoja i jačanja javne uprave”, navodi se u saopštenju.

Premijer je, kako se dodaje, pohvalio današnje potpisivanje ugovora o kreditnom aranžamnu EIB-a i Želježničke infrasrukture, naglasivši da je rekonstrukcija željeznice na crnogorskoj teritoriji, zajedno sa radovima koji se izvode u Srbiji, važna za bolju valorizaciju naših resursa, prije svega Luke Bar. 

Osvrćući se i na današnje potpisivanje finansijskog ugovora između Investiciono razvojnog fonda i EIB-a, Marković je iskazao spremnost Vlade da kroz IRF, dalje razvija preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, posebno u poljoprivredi, te da podstiče zapošljavanje mladih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik