Zašto je Džon Jovanović otišao iz DFC i hoće li kancelarija u Beogradu biti zatvorena?

Bez autora
Mar 03 2021

Džon Jovanović više nije na čelu regionalne kancelarije međunarodne Američke razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu. Ova informacija, koju je Jovanović i sam zvanično potvrdio, postavila je pitanje da li se to zatvara kancelarija DFC u Beogradu.

Prema informacijama "Blic Biznisa", Jovanović se sa čela Američke razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu povlači iz ličnih razloga.

Kancelarija u Beogradu se ne zatvara, a trenutno se radi na tome ko će je dalje voditi.

Američka korporacija za međunarodno razvojno finansiranje ostaće, kako nam je potvrđeno u Nemanjinoj 11, posvećena investiranju na Balkanu, a jedan od ključnih projekata koji je više puta pominjan je, gradnja auto-puta mira od Niša do Prištine.

"Postoji novo rukovodstvo kancelarije u Vašingtonu koje će nastaviti rad na Zapadnom Balkanu. Čast mi je što smo otvaranjem kancelarije u Beogradu postavili temelje za ozbiljno ekonomsko angažovanje SAD u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana", rekao je i Jovanović.

On je to rekao na onlajn konferenciji Fondacije Ane i Vlade Divca, gde je i obelodanio da više nije na funkciji direktora DFC kancelarije u Beogradu i da je na pomenuti skup došao u privatnom svojstvu.

Džon Jovanović je Amerikanac srpskog porekla koji je na ovu funkciju imenovan u septembru prošle godine. Stupajući na dužnost rekao je da je imenovanjem na mestu direktora kancelarije DFC dobio veliku odgovornost, opisujući svoje buduće radno mesto kao "priliku koja se jednom dobija u životu".

On je prethodno bio zaposlen u švajcarskoj kompaniji "Mercuria Energy Group", gde je takođe bio direktor, a kako je rekao dao je otkaz da bi došao u Srbiju.

Pročitajte i ko je prvi čovek DFC-a, inače cimer Trampovog zeta i vlasnik tri kompanije, koji je srpskim vlastima poručio ono što godinama žele da čuju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik