Ambasador NR Kine dao punu podršku projektu Termoelektrana-Toplana Zenica

Bez autora
Apr 02 2015

Ambasador Narodne Republike Kine u BiH Dong Chunfeng dao je punu podršku projektu Termoelektrana-Toplana Zenica, te izrazio nadu da će gradnja početi uskoro s obzirom na to da je najavljeno učešće i kineskih kompanija u projektu. On je, tokom današnjeg sastanka s gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem, sekretarom Gradske uprave Zenice Selverom Kelešturom i predstavnicima kompanija KTG Zenica i SEPCO III, istakao da je u kontaktima s vladom u Pekingu ohrabrio kineske vlasti da ulažu u projekte u BiH radi jačanja bh. privrede, ali i uspostavljanja tiješnje saradnje dviju ekonomija i država. Smajlović je ponovio da je projekt Termoelektrana-Toplana najvažniji za Zenicu i da vjeruje da će novi saziv Vlade FBiH podržati gradnju, jer taj projekt značajno utječe na rješavanje problema zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora, ali i poboljšanje ekološke situacije u Zenici. Generalni menadžer kompanije KTG Zenica Branko Montenegro izjavio je da je riječ o kapitalnom projektu za Zenicu i BiH, te da treba sagledati njegove prednosti kroz duži vremenski period, saopćeno je iz te kompanije.

Ambasador NR Kine dao punu podršku projektu Termoelektrana-Toplana ZenicaAmbasador Narodne Republike Kine u BiH Dong Chunfeng dao je punu podršku projektu Termoelektrana-Toplana Zenica, te izrazio nadu da će gradnja početi uskoro s obzirom na to da je najavljeno učešće i kineskih kompanija u projektu.

On je, tokom današnjeg sastanka s gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem, sekretarom Gradske uprave Zenice Selverom Kelešturom i predstavnicima kompanija KTG Zenica i SEPCO III, istakao da je u kontaktima s vladom u Pekingu ohrabrio kineske vlasti da ulažu u projekte u BiH radi jačanja bh. privrede, ali i uspostavljanja tiješnje saradnje dviju ekonomija i država.

Smajlović je ponovio da je projekt Termoelektrana-Toplana najvažniji za Zenicu i da vjeruje da će novi saziv Vlade FBiH podržati gradnju, jer taj projekt značajno utječe na rješavanje problema zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora, ali i poboljšanje ekološke situacije u Zenici.

Generalni menadžer kompanije KTG Zenica Branko Montenegro izjavio je da je riječ o kapitalnom projektu za Zenicu i BiH, te da treba sagledati njegove prednosti kroz duži vremenski period, saopćeno je iz te kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik