Austrija potpisuje "Južni tok"

Bez autora
Apr 21 2010

Austrijska vlada je usvojila državni sporazum sa Rusijom o učešću u gasovodu „Južni tok" i dokument će ovog vikenda biti potpisan u Beču. U subotu će biti potpisan sporazum o gasovodu „Južni tok", koji sadrži pravni okvir za realizaciju dela projekta koji ide preko Austrije.Ovaj dokument, koji je vlada usvojila, predviđa izgradnju deonice gasovoda kroz Austriju, i ograničen je na 30 godina. Rusija je sporazume o "Južnom toku" dosad potpisala sa šest zemalja - Srbijom, Bugarskom, Mađarskom, Grčkom, Hrvatskom i Slovenijom.

Austrija potpisuje "Južni tok"Austrijska vlada je usvojila državni sporazum sa Rusijom o učešću u gasovodu „Južni tok" i dokument će ovog vikenda biti potpisan u Beču.

U subotu će biti potpisan sporazum o gasovodu „Južni tok", koji sadrži pravni okvir za realizaciju dela projekta koji ide preko Austrije. Ovaj dokument, koji je vlada usvojila, predviđa izgradnju deonice gasovoda kroz Austriju, i ograničen je na 30 godina.

Rusija je sporazume o "Južnom toku" dosad potpisala sa šest zemalja - Srbijom, Bugarskom, Mađarskom, Grčkom, Hrvatskom i Slovenijom.

"Južni tok" treba da se priključi na postojeće stanice Baumgarten i Arnoldštajn, a mogućnost dostavljanja gasa preko "Južnog toka" Austriji predviđen je tim sporazumom, potvrdilo je Ministarstvo privrede Austrije.

Gasovod će imati godišnji kapacitet od 63 milijardi kubnih metara, što znači da će pokriti oko 35 odsto ruskog izvoza gasa u Evropu. U upotrebu treba da bude pušten 2015. i i koštaće oko 25 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik