BH-Gas: U novembru novi ugovor o isporuci ruskog gasa

Bez autora
Oct 07 2014

Portparol BH-Gasa Dino Salihagić izjavio je da će narednog mjeseca biti potpisan novi ugovor o isporuci ruskog gasa Bosni i Hercegovini za 2015. godinu. Pojasnio je da je riječ o uobičajenim ugovoru koji se potpisuje sa ruskim Gazpromom, te da će kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo i dalje ostati jedini ovlašteni uvoznik za BiH. Salihagić je dodao da će BiH imati dovoljne količine gasa, iako je bilo određenih smanjenja u isporuci. Predstavnici Gazproma su nas informisali da je bilo određenih smanjenja u isporuci, ali iz tehničkih razloga, te da je to učinjeno prema cijeloj Evropi, pa i prema BiH. To ni na koji način neće uticati na dovoljne količine gasa koje se isporučuju našoj zemlji, rekao je Salihagić. Pregovori delegacije BH-Gasa i Energoinvesta s ruskom Gazpromom danas su održani u Sankt Petersburgu.

BH-Gas: U novembru novi ugovor o isporuci ruskog gasaPortparol BH-Gasa Dino Salihagić izjavio je da će narednog mjeseca biti potpisan novi ugovor o isporuci ruskog gasa Bosni i Hercegovini za 2015. godinu.
       
Pojasnio je da je riječ o uobičajenim ugovoru koji se potpisuje sa ruskim Gazpromom, te da će kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo i dalje ostati jedini ovlašteni uvoznik za BiH.
       
Salihagić je dodao da će BiH imati dovoljne količine gasa, iako je bilo određenih smanjenja u isporuci.
       
- Predstavnici Gazproma su nas informisali da je bilo određenih smanjenja u isporuci, ali iz tehničkih razloga, te da je to učinjeno prema cijeloj Evropi, pa i prema BiH. To ni na koji način neće uticati na dovoljne količine gasa koje se isporučuju našoj zemlji - rekao je Salihagić.
       
Pregovori delegacije BH-Gasa i Energoinvesta s ruskom Gazpromom danas su održani u Sankt Petersburgu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik