BH gas: Vlada odlučuje o cijeni gasa

Bez autora
Jan 08 2015

BH gas može samo predložiti, ali Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi konačnu odluku o cijeni prirodnog gasa na osnovu mišljenja resornih ministarstava, saopćeno je danas iz te kompanije. Navedeno je i da BH gas čini sve da održi sistem stabilnim te da se isporuka gasa potrošačima odvija nesmetano, kao i da će kompanija na vrijeme obavještavati građane o svemu što je relevantno za isporuku. Cijenu gasa za prvi kvartal 2015. godine BH gas će zvanično dobiti od ruskog isporučioca Gazprom Exporta, a ona do sada nije stigla, navedeno je u saopćenju. Ukoliko dođe do zvanične korekcije ugovorene cijene prirodnog gasa i ukoliko u skladu s drugim okolnostima, firma BH gas procijeni da treba korigovati cijenu prema distributivnim kompanijama, prijedlog o korekciji cijena se dostavlja federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije i federalnom Ministarstvu trgovine. Nakon saglasnosti ova dva ministarstva, prijedlog se upućuje Vladi Federacije BiH koja donosi konačnu odluku.

BH gas: Vlada odlučuje o cijeni gasaBH gas može samo predložiti, ali Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi konačnu odluku o cijeni prirodnog gasa na osnovu mišljenja resornih ministarstava, saopćeno je danas iz te kompanije.

Navedeno je i da BH gas čini sve da održi sistem stabilnim te da se isporuka gasa potrošačima odvija nesmetano, kao i da će kompanija na vrijeme obavještavati građane o svemu što je relevantno za isporuku.

Cijenu gasa za prvi kvartal 2015. godine BH gas će zvanično dobiti od ruskog isporučioca Gazprom Exporta, a ona do sada nije stigla, navedeno je u saopćenju.

- Ukoliko dođe do zvanične korekcije ugovorene cijene prirodnog gasa i ukoliko u skladu s drugim okolnostima, firma BH gas procijeni da treba korigovati cijenu prema distributivnim kompanijama, prijedlog o korekciji cijena se dostavlja federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije i federalnom Ministarstvu trgovine. Nakon saglasnosti ova dva ministarstva, prijedlog se upućuje Vladi Federacije BiH koja donosi konačnu odluku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik