BiH dobiva prvu solarnu elektranu

Bez autora
Jul 10 2011

Na području Gabele u općini Čapljina u rujnu bi trebala početi izgradnja prve solarne elektrane u BiH koja bi zadovoljavala potrebe oko 300 kućanstava. Elektrana snage jednog megavata s godišnjom proizvodnjom električne energije od 1,55 gigavat sati trebala bi biti gotova za tri mjeseca. Prvu solarnu elektranu u BiH gradit će čapljinska tvrtka "Solar energy", a zeleno svjetlo za početak izgradnje dala je nedavno Regulatorna komisija za električnu energiju Federacije BiH. Kompanija ima namjeru investirati u još solarnih elektrana, ali to ostaje poslovna tajna.

BiH dobiva prvu solarnu elektranuNa području Gabele u općini Čapljina u rujnu bi trebala početi izgradnja prve solarne elektrane u BiH koja bi zadovoljavala potrebe oko 300 kućanstava.

Andrija Obad iz kompanije "Solar energy" rekao je da bi elektrana snage jednog megavata s godišnjom proizvodnjom električne energije od 1,55 gigavat sati trebala biti gotova za tri mjeseca.

Prvu solarnu elektranu u BiH gradit će čapljinska tvrtka "Solar energy", a zeleno svjetlo za početak izgradnje dala je nedavno Regulatorna komisija za električnu energiju Federacije BiH.

Obad je dodao da kompanija ima namjeru investirati u još solarnih elektrana, ali da to ostaje poslovna tajna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik