Četiri kompanije zainteresovane za TE "Nikola Tesla 3" i "Kolubara B"

Bez autora
Feb 03 2011

Kako je izjavio Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić, tenderdska procedura u vezi sa Termoelektranom "Nikola Tesla 3" i "Kolubara B" će biti završena u narednih mesec dana, jer je dovoljno trajala.Postoje četiri kompanije koje su potencijalni strateški partneri, a biće izabana ona kompanija koja da najpovoljniju ponudu. Očekuje se da će se u tom segmentu ući u direktno pregovaranje, potpisivanje ugovora i započinjanje jedne od najvećih investicija u regionu u tom sektoru energetike.

Četiri kompanije zainteresovane za TE Kako je izjavio Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić, tenderdska procedura u vezi sa Termoelektranom "Nikola Tesla 3" i "Kolubara B" će biti završena u narednih mesec dana, jer je dovoljno trajala.

Postoje četiri kompanije koje su potencijalni strateški partneri, a biće izabana ona kompanija koja da najpovoljniju ponudu. Očekuje se da će se u tom segmentu ući u direktno pregovaranje, potpisivanje ugovora i započinjanje jedne od najvećih investicija u regionu u tom sektoru energetike.

Riječ je o gradnji dva bloka od po 350 megavata u "Kolubari B", odnosno od 700 ili više megavata u Termoelektrani "Nikola Tesla 3".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik