Dalekovod: 23,6 milijuna kuna neto dobiti u prvom kvartalu

Bez autora
Jun 03 2015

Dalekovod Grupa je u prvom kvartalu ostvarila poslovne prihode od 208 milijuna kuna i operativnu dobit od 7,9 milijuna kuna. Neto dobit Dalekovod Grupe iznosila je 19 milijuna kuna. Dalekovod d.d. ostvario je 131,9 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 10,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. U istom razdoblju Dalekovod je ostvario neto dobit od 23,6 milijuna kuna. Ta dobit nije usporediva sa lanjskom od 217,8 milijuna jer je ta bila posljedica financijskih prihoda od 223,7 milijuna kuna koji su nastali uslijed sklapanja predstečajne nagodbe te izračuna fer vrijednosti financijskih instrumenata koji su iz nje proizašli. Promjena strategija uključuje snažan fokus na inozemna tržišta. Društvo je u proteklom razdoblju uložilo dodatne napore u dobivanju projekata na međunarodnom tržištu te se nalazi pred potpisivanjem novih ugovora na tržištu Norveške u iznosu od oko 100 milijuna eura. Trenutno kompanija realizira projekte u Norveškoj, Sloveniji, Ukrajini, Latviji, Crnoj Gori, Kosovu i Poljskoj.

Dalekovod: 23,6 milijuna kuna neto dobiti u prvom kvartaluDalekovod Grupa je u prvom kvartalu ostvarila poslovne prihode od 208 milijuna kuna i operativnu dobit od 7,9 milijuna kuna. Neto dobit Dalekovod Grupe iznosila je 19 milijuna kuna.

Dalekovod d.d. ostvario je 131,9 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 10,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. U istom razdoblju Dalekovod je ostvario neto dobit od 23,6 milijuna kuna. Ta dobit nije usporediva sa lanjskom od 217,8 milijuna jer je ta bila posljedica financijskih prihoda od 223,7 milijuna kuna koji su nastali uslijed sklapanja predstečajne nagodbe te izračuna fer vrijednosti financijskih instrumenata koji su iz nje proizašli.

Promjena strategija uključuje snažan fokus na inozemna tržišta. Društvo je u proteklom razdoblju uložilo dodatne napore u dobivanju projekata na međunarodnom tržištu te se nalazi pred potpisivanjem novih ugovora na tržištu Norveške u iznosu od oko 100 milijuna eura. Trenutno kompanija realizira projekte u Norveškoj, Sloveniji, Ukrajini, Latviji, Crnoj Gori, Kosovu i Poljskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik