Doboj želi da postane energetski efikasniji

Bez autora
May 22 2012

U Doboju će se u narednom periodu još više primjenjivati principi energetske efikasnosti tokom rekonstrukcije objekata, a posebno sistema javne rasvjete koja je trenutno vrlo skupa, zastarjela i neefikasna. Načelnik ove opštine Obren Petrović potpisao je memorandum o saradnji sa direktorpm fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Rapublike Srpske Srđanom Todorovićem. Fond će poslužiti kao servis, ne samo opštini Doboj, već i ostalim opštinama, prilikom izrade projektne dokumentacije, jer je najbitnije obučiti postojeće kadrove da uvažavaju sve principe energetske efikasnosti koji su u EU već postali standard rada. Fond će opštinama pružati dodatnu podršku tokom apliciranja i realizacije kredita za projekte koje odobrava međunarodna zajednica, kao i stručnu pomoć u oblasti izrade finansijske konstrukcije projekata da bi se u prvi plan istakla njegova ekonomska opravdanost.

Doboj želi da postane energetski efikasnijiU Doboju će se u narednom periodu još više primjenjivati principi energetske efikasnosti tokom rekonstrukcije objekata, a posebno sistema javne rasvjete koja je trenutno vrlo skupa, zastarjela i neefikasna, rekao je načelnik ove opštine Obren Petrović nakon što je potpisao memorandum o saradnji sa direktorpm fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Rapublike Srpske Srđanom Todorovićem.

"Fond će poslužiti kao servis, ne samo opštini Doboj, već i ostalim opštinama, prilikom izrade projektne dokumentacije, jer je najbitnije obučiti postojeće kadrove da uvažavaju sve principe energetske efikasnosti koji su u EU već postali standard rada", rekao je Todorović.

On je naveo da će fond opštinama pružati dodatnu podršku tokom apliciranja i realizacije kredita za projekte koje odobrava međunarodna zajednica, kao i stručnu pomoć u oblasti izrade finansijske konstrukcije projekata da bi se u prvi plan istakla njegova ekonomska opravdanost.

Doboj je, nakon Banjaluke, druga lokalna zajednica u Srpskoj koja je sa fondom potpisala memorandum o saradnji, što će u narednom periodu učiniti i ostale lokalne zajednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik