Dodjela 13 koncesija za izgradnju mini hidroelektrana

Bez autora
Jan 11 2015

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) dala je saglasnost za dodjelu 13 koncesija za projektovanje i izgradnju mini hidroelektrana. Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u narednom periodu sa investitorima će biti potpisani koncesioni ugovori. Mini hidroelektrane će biti građene na vodotocima u osam općina SBK, od toga po tri u Vitezu i Donjem Vakufu, dvije u Travniku, te po jedna na području općina Bugojno, Busovača, Kreševo, Fojnica i Gornji Vakuf/Uskoplje.

Dodjela 13 koncesija za izgradnju mini hidroelektranaVlada Srednjobosanskog kantona (SBK) dala je saglasnost za dodjelu 13 koncesija za projektovanje i izgradnju mini hidroelektrana.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u narednom periodu sa investitorima će biti potpisani koncesioni ugovori, prenosi Indikator.ba.

Mini hidroelektrane će biti građene na vodotocima u osam općina SBK, od toga po tri u Vitezu i Donjem Vakufu, dvije u Travniku, te po jedna na području općina Bugojno, Busovača, Kreševo, Fojnica i Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik