Elektrane u dva sela

Bez autora
Mar 27 2011

Potpisan je prvi sporazum o korišćenju alternativnih izvora energije između grada Zrenjanina, pokrajinskog sekretarijata za energetiku i firme Maks eneko kojim će započeti gradnja dve male hidroelektrane kod Stajićeva i Tomaševca. Nakon projekta slovačke vlade i postavljanja 300 solarnih kolektora na zgradu gradske bolnice i na Dom učenika „Angelina Kojić Gina“, ovo je praktično drugi pionirski poduhvat u oblasti obnovljivih izvora energije. Ovoga puta reč je o korišćenju hidroenergetskih potencijala Vojvodine. Ovaj protokol će omogućiti da izgradimo dve male hidroelektrane, svaka snage jednog megavata. Pokazaćemo da ti potencijali nisu mali ako im se ozbiljno pristupi. Ovo je istovremeno i poziv investitorima zainteresovanim da ulažu u energetski sektor.

Elektrane u dva selaPotpisan je prvi sporazum o korišćenju alternativnih izvora energije između grada Zrenjanina, pokrajinskog sekretarijata za energetiku i firme Maks eneko kojim će započeti gradnja dve male hidroelektrane kod Stajićeva i Tomaševca.

Nakon projekta slovačke vlade i postavljanja 300 solarnih kolektora na zgradu gradske bolnice i na Dom učenika „Angelina Kojić Gina“, ovo je praktično drugi pionirski poduhvat u oblasti obnovljivih izvora energije. Ovoga puta reč je o korišćenju hidroenergetskih potencijala Vojvodine.

- Ovaj protokol će omogućiti da izgradimo dve male hidroelektrane, svaka snage jednog megavata. Pokazaćemo da ti potencijali nisu mali ako im se ozbiljno pristupi. Ovo je istovremeno i poziv investitorima zainteresovanim da ulažu u energetski sektor, ocenio je pokrajinski sekretar energetike Radoslav Striković.

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov izjavio je da će investicije u oblasti energetike biti od velikog značaja za zrenjaninsku opštinu i njene građane, i da imaju ne samo ekonomski već edukativni značaj. Kako je najavljeno, firma Maks eneko iz Zemuna izradiće plansko-urbanističku dokumentaciju, obezbediti logistiku i opremu za tehničku realizaciju projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik