FERK: Nove male hidroelektrane u opštini Prozor/Rama

Bez autora
Feb 15 2011

Regulatorna komisija za električnu energije u Federaciji BiH (FERK) održat će 17. veljače u zgradi Opštine Prozor-Rama opću raspravu na Nacrt dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije za MHE "Zagradačka" d.o.o. Prozor-Rama. Proizvodni objekt je mala hidroelektrane "Zagradačka", na vodotoku rijeke Zagradačka, instalirane snage 1500 kW i projektirane godišnje proizvodnje 7,18 GWh. Također, istog dana u zgradi Općine Prozor-Rama bit će održana opća rasprava na Nacrt dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije za "Ecco-Crima" d.o.o. Prozor. Radi se o proizvodnom objektu male hidroelektrane "Crima", na vodotoku rijeke Crime, opština Prozor-Rama, instalirane snage 920 kW i projektirane godišnje proizvodnje 4,16 GWh.

FERK: Nove male hidroelektrane u opštini Prozor/RamaRegulatorna komisija za električnu energije u Federaciji BiH (FERK) održat će 17. veljače u zgradi Opštine Prozor-Rama opću raspravu na Nacrt dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije za MHE "Zagradačka" d.o.o. Prozor-Rama.

Kako je priopćeno iz FERK-a, proizvodni objekt je mala hidroelektrane "Zagradačka", na vodotoku rijeke Zagradačka, instalirane snage 1500 kW i projektirane godišnje proizvodnje 7,18 GWh. Rasprava je najavljena za 11 sati.

Također, istog dana u zgradi Općine Prozor-Rama bit će održana opća rasprava na Nacrt dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije za "Ecco-Crima" d.o.o. Prozor.

Radi se o proizvodnom objektu male hidroelektrane "Crima", na vodotoku rijeke Crime, opština Prozor-Rama, instalirane snage 920 kW i projektirane godišnje proizvodnje 4,16 GWh.Rasprava je najavljena za 12 sati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik