GIKIL predstavio projekt od 58 miliona eura

Bez autora
Jun 11 2012

U okviru Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva u Tuzli kompanija "Global Ispat Koksna industrija Lukavac" (GIKIL) prezentirala je na susretu privrednika Tuzlanskog kantona novi projekt. Riječ je o modernizaciji proizvodnje električne energije u GIKIL-u - "Nova energana". Riječ je o potpunoj transformaciji proizvodnje energije. U budućnosti planiramo povećati proizvodnju i u potpunosti smanjiti zagađenje. Investicija u ovaj projekt je veća od 58 miliona eura, a ukupni neto prihodi su 13,6 miliona eura. Na ovaj način investicije bi bile vraćene u periodu od tri-četiri godine. Novi projekt odnosi se na modernizaciju proizvodnje električne energije, pokretanje nove energane, u okviru koje bi bile usaglašene dvije tehnologije, prečišćavanje koksnog plina i efikasna proizvodnja električne energije.

GIKIL predstavio projekt od 58 miliona euraU okviru Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva u Tuzli kompanija "Global Ispat Koksna industrija Lukavac" (GIKIL) prezentirala je na susretu privrednika Tuzlanskog kantona novi projekt.

Riječ je o modernizaciji proizvodnje električne energije u GIKIL-u - "Nova energana".

- Riječ je o potpunoj transformaciji proizvodnje energije. U budućnosti planiramo povećati proizvodnju i u potpunosti smanjiti zagađenje. Investicija u ovaj projekt je veća od 58 miliona eura, a ukupni neto prihodi su 13,6 miliona eura. Na ovaj način investicije bi bile vraćene u periodu od tri-četiri godine - objasnio je Guntupali Jaganadam (Guntupalli Jagannadham), generalni direktor GIKIL-a.

Novi projekt odnosi se na modernizaciju proizvodnje električne energije, pokretanje nove energane, u okviru koje bi bile usaglašene dvije tehnologije, prečišćavanje koksnog plina i efikasna proizvodnja električne energije.

Proizvođač "broj dva"

Prilikom prezentacije Jaganadam je istakao da je GIKIL proizvođač "broj dva" električne energije i dodao da se električna energija nakon interne upotrebe izvozi u mrežu elektrodistribucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik