“Gorenje” jedan od najvećih izvoznika u Srbiji

Bez autora
Jun 05 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas u Zaječaru da je kompanija “Gorenje” jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, da ima tri fabrike u tri regiona, širi svoje aktivnosti i da na taj način pokazuje da je društveno odgovorna. Dinkić je u Zaječaru posetio solarnu elektranu, prvu koju je kompanija “Gorenje” izgradila u krugu svoje fabrike. Izgradnja solarne elektrane u krugu fabrike “Gorenje” će povećati potencijal snabdevanja električnom energijom. Elektrana je sastavljena iz 928 solarnih panela, koji daju ukupnu snagu 222 kW, a očekuje se da će godišnje proizvoditi 258 MWh električne energije, što treba da zadovolji potrebu za snabdevanjem skoro 60 domaćinstava.

“Gorenje” jedan od najvećih izvoznika u SrbijiMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas u Zaječaru da je kompanija “Gorenje” jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, da ima tri fabrike u tri regiona, širi svoje aktivnosti i da na taj način pokazuje da je društveno odgovorna.

Dinkić je u Zaječaru posetio solarnu elektranu, prvu koju je kompanija “Gorenje” izgradila u krugu svoje fabrike.

Izgradnja solarne elektrane u krugu fabrike “Gorenje” će povećati potencijal snabdevanja električnom energijom.

Elektrana je sastavljena iz 928 solarnih panela, koji daju ukupnu snagu 222 kW, a očekuje se da će godišnje proizvoditi 258 MWh električne energije, što treba da zadovolji potrebu za snabdevanjem skoro 60 domaćinstava.

U “Gorenju” u Zaječaru zaposleno je 120 radnika na proizvodnji veš mašina, a godišnji izvoz iz zaječarske fabrike iznosi približno 20 miliona evra.

Dinkić je naglasio da Vlada Srbije želi da u narednom periodu podstakne što više izvoza i što više zapošljavanja.

“Kao ministar finansija i privrede biću zadovoljan kada u ovoj fabrici bude radilo najmanje 700 ljudi”, istakao je on i potvrdio da “Gorenje” i drugi investitori koji šire svoje kapacitete mogu očekivati podršku Vlade Srbije.

“Imaćete podršku da povećate proizvodnju i kapacitete, kao što je to već urađeno u Staroj Pazovi i Valjevu, i da učinimo da i u Zaječaru radi mnogo više ljudi i da se i iz ovog grada još više izvozi”, poručio je Dinkić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik