Italijani traže produženje tendera za izgradnju hidroelektrana na Morači

Bez autora
Mar 24 2011

Tender za izgradnju hidroelektrana na Morači najvjerovatnije će biti prolongiran, pošto konzorcijum A2A-EPCG i italijanska kompanija Enel traže dodatni rok za pripremu ponuda. Rok za dostavljanje ponuda za korišćenje hidropotencijala rijeke Morače ističe 15. aprila, odnosno pet mjeseci od objave poziva. Pretkvalifikacioni tender je raspisan u februaru prošle godine i četiri ponuđača su proglašena kvalifikovanim za gradnju elektrana, ali su kineska i austrijska kompanija odustale od posla. Predstavnici A2A u konzorcijumu sa suvlasničkom crnogorskom Elektroprivredom i kompanije Enel obavijestili su Ministarstvo ekonomije da ne mogu da pripreme ponude u zadatom roku, već da je potreban dodatni od najmanje tri mjeseca.

Italijani traže produženje tendera za izgradnju hidroelektrana na MoračiTender za izgradnju hidroelektrana na Morači najvjerovatnije će biti prolongiran, pošto konzorcijum A2A-EPCG i italijanska kompanija Enel traže dodatni rok za pripremu ponuda.

Rok za dostavljanje ponuda za korišćenje hidropotencijala rijeke Morače ističe 15. aprila, odnosno pet mjeseci od objave poziva.

Pretkvalifikacioni tender je raspisan u februaru prošle godine i četiri ponuđača su proglašena kvalifikovanim za gradnju elektrana, ali su kineska i austrijska kompanija odustale od posla.

Prema informacijama “Vijesti”, predstavnici A2A u konzorcijumu sa suvlasničkom crnogorskom Elektroprivredom i kompanije Enel obavijestili su Ministarstvo ekonomije da ne mogu da pripreme ponude u zadatom roku, već da je potreban dodatni od najmanje tri mjeseca.

Koordinator projekta za Moraču, Nikola Jablan potvrđuje da je zahtijevano da tender bude duže otvoren , jer i konzorcijum i Enel procjenjuju da nije realno da završe ponude u predviđenom roku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik