Izgradnja snažnije povezanog energetskog tržišta EU

Bez autora
May 05 2015

Sjednica Odbora za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta bit će održana sutra u Bruxellesu. Kako je najavljeno, sudionici će razmijeniti mišljenja o izazovima u izgradnji snažnije povezanog energetskog tržišta Europske unije (EU), kao i o ključnoj ulozi EU u jačanju sigurnosti opskrbe i integriranja izvora energije. Također, razgovarat će se i o aktivnostima Energetske zajednice, koje će nazočnima prezentirati ravnatelj Tajništva Energetske zajednice Janez Kopač. BiH je članica Energetske zajednice od osnivanja te ogranizacije, čiji je cilj uspostavljanje europskog energetskog tržišta i njegovo širenje ka zemljama Jugoistočne Europe i ka drugim zainteresiranim zemljama. Uloga Energetske zajednice ključna je i u potpori i realizaciji važnih energetskih infrastrukturalnih projekata.

Izgradnja snažnije povezanog energetskog tržišta EUSjednica Odbora za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta bit će održana sutra u Bruxellesu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je najavljeno, sudionici će razmijeniti mišljenja o izazovima u izgradnji snažnije povezanog energetskog tržišta Europske unije (EU), kao i o ključnoj ulozi EU u jačanju sigurnosti opskrbe i integriranja izvora energije. Također, razgovarat će se i o aktivnostima Energetske zajednice, koje će nazočnima prezentirati ravnatelj Tajništva Energetske zajednice Janez Kopač.

BiH je članica Energetske zajednice od osnivanja te ogranizacije, čiji je cilj uspostavljanje europskog energetskog tržišta i njegovo širenje ka zemljama Jugoistočne Europe i ka drugim zainteresiranim zemljama. Uloga Energetske zajednice ključna je i u potpori i realizaciji važnih energetskih infrastrukturalnih projekata.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za promet i veze Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović i zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda PSBiH Sead Kadić činit će izaslanstvo PSBiH koje će sudjelovati na sjednici Odbora za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik