Japanci zainteresirani za hrvatske energetske projekte

Bez autora
Feb 28 2011

I japanske su tvrtke zainteresirane za suradnju u provedbi brojnih hrvatskih velikih energetskih projekata. Prije nekoliko je dana Hrvatsku elektroprivredu je u sklopu poslovnog posjeta Hrvatskoj, koji je organiziralo Veleposlanstvo Japana, posjetila japanska poslovna delegacija radi uspostavljanja buduće suradnje. U njoj je bilo dvadesetak predstavnika industrije strojeva, koje je predvodio Ito Mototsugu, predsjednik Japanske federacije industrije strojeva, te japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshio Tamura. Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović zahvalio je japanskoj delegaciji na posjetu HEP-u i predstavio im temeljne značajke budućih velikih HEP-ovih investicija, kao što su hidroelektrane Ombla, Dubrovnik i Kosinj te hidroelektrane na Savi i Dravi, kao i termoelektrane Plomin, dakle projekata s Vladina popisa tridesetak velikih investicijskih projekata ukupno vrijednih oko 14 milijardi eura.

Japanci zainteresirani za hrvatske energetske projekteI japanske su tvrtke zainteresirane za suradnju u provedbi brojnih hrvatskih velikih energetskih projekata.

Prije nekoliko je dana, doznajemo iz Hrvatske elektroprivrede, tu je tvrtku u sklopu poslovnog posjeta Hrvatskoj, koji je organiziralo Veleposlanstvo Japana, posjetila japanska poslovna delegacija radi uspostavljanja buduće suradnje. U njoj je bilo dvadesetak predstavnika industrije strojeva, koje je predvodio Ito Mototsugu, predsjednik Japanske federacije industrije strojeva, te japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshio Tamura.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović zahvalio je japanskoj delegaciji na posjetu HEP-u i predstavio im temeljne značajke budućih velikih HEP-ovih investicija, kao što su hidroelektrane Ombla, Dubrovnik i Kosinj te hidroelektrane na Savi i Dravi, kao i termoelektrane Plomin, dakle projekata s Vladina popisa tridesetak velikih investicijskih projekata ukupno vrijednih oko 14 milijardi eura.

»HEP ima velike planove za budućnost i radujemo se mogućnosti buduće suradnje s japanskim tvrtkama«, poručio im je Begović.

Predsjednik Japanske federacije industrije strojeva Ito Mototsugu naglasio je da su u delegaciji reprezentativni japanski poduzetnici, koji se bave industrijom strojeva, planiranjem i istraživanjima, odnedavno potičući međunarodnu suradnju. Mototsugu se osvrnuo na skoro pridruživanje Hrvatske EU i njen intenzivan razvoj. Ocjenjujući posjet iznimno važnim, rekao je da japanski poduzetnici žele malo više saznati o stanju elektroenergetike i planovima za elektroenergetsku infrastrukturu, kao temelja industrije strojeva, navode u HEP-u.

Japanske gospodarstvenike posebno su zanimali podaci o obnovljivim izvorima energije, planovima širenja djelatnosti na inozemna tržišta, načinu financiranja gradnje novih objekata, djelotvornosti u proizvodnji, najčešće korištenoj opremi u objektima HEP-a i drugi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik