Kanadskoj kompaniji REV produžena dozvola

Bez autora
Feb 20 2011

Ministarstvo za energetiku Srbije produžilo je energetsku dozvolu kompaniji REV, koja namerava da gradi hidrocentrale na Limu, iako se građani Prijepolja protive toj izgradnji.Prema ocenama nevladinog sektora, izgradnja brana i hidrocentrala na Limu i pritokama izazvaće nepopravljive posledice po životnu sredinu na celom području. Predstavnici kanadske kompanije REV, najavili su da će radovi početi sredinom leta.

Kanadskoj kompaniji REV produžena dozvolaMinistarstvo za energetiku Srbije produžilo je energetsku dozvolu kompaniji REV, koja namerava da gradi hidrocentrale na Limu, iako se građani Prijepolja protive toj izgradnji.

Prema ocenama nevladinog sektora, izgradnja brana i hidrocentrala na Limu i pritokama izazvaće nepopravljive posledice po životnu sredinu na celom području.

Predstavnici kanadske kompanije REV, najavili su da će radovi početi sredinom leta. Projekat, između ostalog, predviđa skretanje reke Lim i potopljavanje, odnosno izmeštanje puta Prijepolje - Bijelo Polje na delu teritorije Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik