Kinezi grade TENT B3?

Bez autora
Jul 05 2011

Razmatra se ideja da se ne raspisuje novi tender za gradnju trećeg bloka u termoelektrani „Nikola Tesla B“, jer postoji mogućnost da se sa kineskim partnerima dogovori saradnja preko postojećeg međudržavnog sporazuma, a slična je mogućnost i za saradnju sa Rusima.Dosta se odmaklo u početnim pregovorima sa najvećom kineskom kompanijom o gradnji TENT B3, a razmatraju se varijante kreditiranja i konzoricijum dve ili tri kineske kompanije.

Kinezi grade TENT B3?Razmatramo ideju da se ne raspisuje novi tender za gradnju trećeg bloka u termoelektrani „Nikola Tesla B“, jer postoji mogućnost da se sa kineskim partnerima dogovorimo o saradnji preko postojećeg međudržavnog sporazuma, a slična je mogućnost i za saradnju sa Rusima - kaže državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić.

- Dosta se odmaklo u početnim pregovorima sa najvećom kineskom kompanijom o gradnji TENT B3, a razmatraju se varijante kreditiranja i konzoricijum dve ili tri kineske kompanije - navodi on.

- Govori se o dva modela kraditiranja. U prvom bi EPS bio većinski vlasnik, a u drugom dve ili tri kineske kompanije, kroz strateško partnerstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik