Končar dobio posao u Finskoj

Bez autora
May 16 2012

Tvrtka Končar-Generatori i motori sklopila je novi ugovor u Finskoj koji uključuje obnovu i povećanje snage jednog generatora 34 MVA, statičke uzbude i ostale pripadajuće opreme po principu "ključ u ruke" za hidroelektranu Pamilo. Ugovor je posebno značajan za Končar, jer se radi o prvom poslu za vrlo važnog kupca u regiji, švedsku tvrtku Vattenfall. Končar-Generatori i motori na skandinavskom je tržištu prisutan već deset godina i do sada je isporučio generatore za 34 tamošnje hidroelektrane. Najprisutniji je u Finskoj, a HE Pamilo je ugovor za čak dvanaestu hidroelektranu u toj zemlji od 2003. godine. Končar-Generatori i motori u posljednjih su devet godina u Finskoj zaključili ugovore ukupne vrijednosti 30 milijuna eura, što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje Končar izvozi.

Končar dobio posao u FinskojTvrtka Končar-Generatori i motori sklopila je novi ugovor u Finskoj koji uključuje obnovu i povećanje snage jednog generatora 34 MVA, statičke uzbude i ostale pripadajuće opreme po principu "ključ u ruke" za hidroelektranu Pamilo.

Ugovor je posebno značajan za Končar, jer se radi o prvom poslu za vrlo važnog kupca u regiji, švedsku tvrtku Vattenfall, kažu u Končaru.

Končar-Generatori i motori na skandinavskom je tržištu prisutan već deset godina i do sada je isporučio generatore za 34 tamošnje hidroelektrane.

Najprisutniji je u Finskoj, a HE Pamilo je ugovor za čak dvanaestu hidroelektranu u toj zemlji od 2003. godine. Končar-Generatori i motori u posljednjih su devet godina u Finskoj zaključili ugovore ukupne vrijednosti 30 milijuna eura, što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje Končar izvozi.

Novim ugovorom Končar je ojačao svoju prisutnost u regiji koja ima značajne izvore iz hidroenergije te i u 2012. godini nastavio uspješan izvoz svojih proizvoda i usluga u uvjetima oštre svjetske konkurencije.

"Konsolidirana dobit grupe Končar prije oporezivanja za prva tri mjeseca ove godine je 40,9 milijuna kuna ili 22,6 posto više od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine", rekao je predsjednik Uprave Končar grupe Darinko Bago.

"U prvom kvartalu ove godine Končar je ugovorio novih poslova ukupne vrijednosti 513,8 milijuna kuna. Od ukupno ugovorenih poslova 41 posto je za domaće, a 59 posto za inozemno tržište", zaključuje Bago.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik