Končar uskoro gradi vjetroelektranu kod Splita

Bez autora
Mar 17 2010

Zagrebačka tvrtka Končar Elektroindustrija uskoro kreće s gradnjom vjetroelektrane kod Splita, u što će uložiti više od 200 milijuna kuna. Od toga će, prema njegovim riječima, 80 milijuna kuna tvrtka uložiti u gotovini, a ostalo će osigurati kroz kredite. Na Pometenom brdu u zaleđu Splita, gdje su već sagradili prvi vjetroagregat koji je u probnom radu, namjeravaju sagraditi 15 vjetroagregata snage jednog megavata i jedan vjetroagregat snage 2,5 megavata. Time će Končar steći nužne preporuke koje se traže na svjetskom tržištu i dobiti još jedan novi izvozni proizvod. 82 posto ukupne investicije je domaći proizvod, a iz inozemstva će se uvoziti samo krila vjetroagregrata. Najavljeno je da će Uprava tu veliku investiciju Nadzornom odboru Končara predstaviti potkraj ožujka, a očekuje se da će Nadzorni odbor dati suglasnost za njenu provedbu.

Končar uskoro gradi vjetroelektranu kod SplitaZagrebačka tvrtka Končar Elektroindustrija uskoro kreće s gradnjom vjetroelektrane kod Splita, u što će uložiti više od 200 milijuna kuna, najavio je u srijedu predsjednik Uprave Darinko Bago.

Od toga će, prema njegovim riječima, 80 milijuna kuna tvrtka uložiti u gotovini, a ostalo će osigurati kroz kredite. Na Pometenom brdu u zaleđu Splita, gdje su već sagradili prvi vjetroagregat koji je u probnom radu, namjeravaju sagraditi 15 vjetroagregata snage jednog megavata i jedan vjetroagregat snage 2,5 megavata.

»Time će Končar steći nužne preporuke koje se traže na svjetskom tržištu i dobiti još jedan novi izvozni proizvod«, istaknuo je Bago.

Naglasio je da je 82 posto ukupne investicije domaći proizvod, a iz inozemstva će se uvoziti samo krila vjetroagregrata. Najavljeno je da će Uprava tu veliku investiciju Nadzornom odboru Končara predstaviti potkraj ožujka, a Bago očekuje da će Nadzorni odbor dati suglasnost za njenu provedbu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik