Končaru novi posao na hidroelektrani Pamilo u Finskoj

Bez autora
May 09 2012

Tvrtka Končar – Generatori i motori sklopila je novi ugovor u Finskoj koji uključuje obnovu i povećanje snage jednog generatora 34 MVA, statičke uzbude i ostale pripadajuće opreme po principu „ključ u ruke“ za hidroelektranu Pamilo. Ovaj ugovor je posebno značajan za Končar jer je riječ o prvom poslu za vrlo važnog kupca u regiji, švedsku tvrtku Vattenfall. Inače, tvrtka Končar – Generatori i motori na skandinavskom tržištu prisutna je već deset godina i do sada ima isporučene generatore za 34 hidroelektrane. Najprisutnija je u Finskoj, a HE Pamilo je ugovor za čak dvanaestu hidroelektranu u toj zemlji od 2003. godine. U posljednjih su devet godina u Finskoj zaključili ugovore ukupne vrijednosti 30 milijuna eura, što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje izvozi.

Končaru novi posao na hidroelektrani Pamilo u FinskojTvrtka Končar – Generatori i motori sklopila je novi ugovor u Finskoj koji uključuje obnovu i povećanje snage jednog generatora 34 MVA, statičke uzbude i ostale pripadajuće opreme po principu „ključ u ruke“ za hidroelektranu Pamilo.

Ovaj ugovor je posebno značajan za Končar jer je riječ o prvom poslu za vrlo važnog kupca u regiji, švedsku tvrtku Vattenfall, poručili su iz tvrtke.

Inače, tvrtka Končar – Generatori i motori na skandinavskom tržištu prisutna je već deset godina i do sada ima isporučene generatore za 34 hidroelektrane. Najprisutnija je u Finskoj, a HE Pamilo je ugovor za čak dvanaestu hidroelektranu u toj zemlji od 2003. godine. U posljednjih su devet godina u Finskoj zaključili ugovore ukupne vrijednosti 30 milijuna eura, što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje izvozi.

– Konsolidirana dobit grupe Končar prije oporezivanja za prva tri mjeseca ove godine iznosi 40,9 milijuna kuna ili 22,6 posto više od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine – ističe Darinko Bago, predsjednik uprave Končara. Dodao je da je u prvom kvartalu 2012. Končar ugovorio novih poslova u iznosu od 513,8 milijuna kuna. Od ukupno ugovorenih poslova 41 posto je za domaće, a 59 posto za inozemno tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik