Kovačica: Potpisan ugovor za vetrogeneratore

Opština Kovačica potpisala je sporazum o strateškom partnerstvu sa belgijskom firmom "Elektravinds" o postavljanju vetrogeneratora na području Kovačice i Debeljače. Vetropark, jedinstven u Srbiji, biće veličine 175 megavata odnosno 175 vetrenjača koje će, ukoliko sve bude po planu, biti postavljene za dve godine. Investicija belgijske firme od 350 miliona evra najveća je od kada postoji Opština Kovačica. Od korišćenja obnovljivih izvora energije finansijsku korist imaće i mnogi vlasnici zemljišta na ovom području.

Kovačica: Potpisan ugovor za vetrogeneratoreOpština Kovačica potpisala je sporazum o strateškom partnerstvu sa belgijskom firmom "Elektravinds" o postavljanju vetrogeneratora na području Kovačice i Debeljače.

Vetropark, jedinstven u Srbiji, biće veličine 175 megavata odnosno 175 vetrenjača koje će, ukoliko sve bude po planu, biti postavljene za dve godine.

Investicija belgijske firme od 350 miliona evra najveća je od kada postoji Opština Kovačica, navode u opštini i tvrde da će od korišćenja obnovljivih izvora energije finansijsku korist imati i mnogi vlasnici zemljišta na ovom području.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik