Lista investitora za male hidrolektrane do kraja sledeće nedelje

Bez autora
Jun 09 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će rang lista investitora koji su se prijavili da grade male hidrolektrane (HE) na 317 lokacija u 17 opština u Srbiji biti završena i poznata do kraja sledeće nedelje. Komisija je završila rangiranje investitora i do kraja sledeće nedelje biće kompletirana rang lista investitora. rbija za dve godine, kada budu izgrađene male hidrolektrane, može da očekuje novih 100 megavata snage iz mini hidrolektrana, što znači i 600 do 1.000 novih radnih mesta, ali i pokretanje industrije. Interes Srbije je da pokrene još jedan javni poziv za ulaganja u male hidroelektrane na preostalim, sigurnim lokacijama, za koje postoje svi neophodni podaci i dokumentacija.

Lista investitora za male hidrolektrane do kraja sledeće nedeljeMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će rang lista investitora koji su se prijavili da grade male hidrolektrane (HE) na 317 lokacija u 17 opština u Srbiji biti završena i poznata do kraja sledeće nedelje.

Mihajlović je u izjavi agenciji Tanjug rekla da je komisija završila rangiranje investitora i do kraja sledeće nedelje biće kompletirana rang lista investitora.

Ona je precizirala da Srbija za dve godine, kada budu izgrađene male hidrolektrane, može da očekuje novih 100 megavata snage iz mini hidrolektrana, što znači i 600 do 1.000 novih radnih mesta, ali i pokretanje industrije.

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine je istakla da je interes Srbije da pokrene još jedan javni poziv za ulaganja u male hidroelektrane na preostalim, sigurnim lokacijama, za koje postoje svi neophodni podaci i dokumentacija.

Obnovljivi izvori energije su šansa da Srbija poveća energetsku bezbednost, to nije samo pitanje malih hidroelektrana i vetroelektrana, već i biomase. Plan je da Srbija do 2020. godine ima i toplane koje će proizvoditi toplotnu, ali i električnu energiju, i koje će dati novih oko 600 megavata snage.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik