Merdare: Kamen - temeljac za solarnu elektranu

Bez autora
Apr 26 2012

U kuršumlijskom selu Merdaru u četvrtak je položen kamen temeljac za izgradnju solarne elektrane, kapaciteta dva megavata. Kamen temeljac za izgradnju ove najveće solarne elektrane u Srbiji položila je Vesna Jakovljević, predsednica opštine koja je istakla da se radi o veoma značajnoj investiciji vrednoj 3,5 miliona evra. U pitanju je ulaganje u obnovljive izvore energije kojom će biti otvorena nova radna mesta u ovoj siromašnoj sredini. Svako novo radno mesto u opštini veoma je značajno i početak radova na solarnoj elektrani će ohrabriti i podstaći i druge investitore da ulažu u kuršumlijsku opštinu. Inače, svečanosti u Merdaru prisustvovali su i savetnik za energetiku predsednika Vlade Srbije, Petar Škundrić, predsednik UO EPS-a Aca Marković, kao i investitori Vera Ristić predstavnica kompanije „Multienerdži“, odnosno predstavnik italijanske kompanije „Gaskom“.

Merdare: Kamen - temeljac za solarnu elektranuU kuršumlijskom selu Merdaru u četvrtak je položen kamen temeljac za izgradnju solarne elektrane, kapaciteta dva megavata.

Kamen temeljac za izgradnju ove najveće solarne elektrane u Srbiji položila je Vesna Jakovljević, predsednica opštine koja je istakla da se radi o veoma značajnoj investiciji vrednoj 3,5 miliona evra.

- U pitanju je ulaganje u obnovljive izvore energije kojom će biti otvorena nova radna mesta u ovoj siromašnoj sredini. Ovom investicijom pokazujemo da smo spremni na nove investicije i investitore koji žele da ulažu u našu opštinu. Posebno se to odnosi na izgradnju novih solarnih elektrana jer opština Kuršumlija ima najviše sunčanih dana u Evropi - istakla je Vesna Jakovljević, naglasivši da je svako novo radno mesto u opštini veoma značajno i da će početak radova na solarnoj elektrani ohrabriti i podstaći i druge investitore da ulažu u kuršumlijsku opštinu.

Inače, svečanosti u Merdaru prisustvovali su i savetnik za energetiku predsednika Vlade Srbije, Petar Škundrić, predsednik UO EPS-a Aca Marković, kao i investitori Vera Ristić predstavnica kompanije „Multienerdži“, odnosno predstavnik italijanske kompanije „Gaskom“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik