MK-fintel dobio lokacije za vetroelektrane

Bez autora
Dec 19 2013

Italijansko-srpska kompanija za obnovljive izvore energije "MK-Fintel vind" dobila je danas od srpskih vlasti lokacijsku dozvolu za vetro-elektrane ukupne snage 30 megavata, u opštini Veliko Gradište. Dozvole su izdate za vetro-parkove na lokacijama "RAM", "Dunav 1", i "Dunav 2", i one, po srpskim zakonima, nosiocu daju pravo da u roku od 90 dana dobije građevinsku dozvolu. U cilju finansiranja projekta koji uključuje kapitalne rashode od oko 45 miliona evra, "Fintel energija" je sklopila niz preliminarnih ugovora sa vodećim međunarodnim bankama. Projekat se sastoji od devet vetro-turbina, svaka snage 3,3 MW, koje će, po sistemu "ključ u ruke", izgraditi snabdevač turbina. On će biti obavezan i da garantuje proizvodnju energije u prvih osam godina.

MK-fintel dobio lokacije za vetroelektraneItalijansko-srpska kompanija za obnovljive izvore energije "MK-Fintel vind" dobila je danas od srpskih vlasti lokacijsku dozvolu za vetro-elektrane ukupne snage 30 megavata, u opštini Veliko Gradište, saopštila je italijanska kompanija "Fintel energija grup".

Kako se navodi u saopštenju, dozvole su izdate za vetro-parkove na lokacijama "RAM", "Dunav 1", i "Dunav 2", i one, po srpskim zakonima, nosiocu daju pravo da u roku od 90 dana dobije građevinsku dozvolu.

U cilju finansiranja projekta koji uključuje kapitalne rashode od oko 45 miliona evra, "Fintel energija" je sklopila niz preliminarnih ugovora sa vodećim međunarodnim bankama, dodaje se u saopštenju.

Projekat se sastoji od devet vetro-turbina, svaka snage 3,3 MW, koje će, po sistemu "ključ u ruke", izgraditi snabdevač turbina. On će biti obavezan i da garantuje proizvodnju energije u prvih osam godina.

U kompaniji "MK-Fintel vind" 54 odsto udela ima italijanska Fintel grupa, čije je sedište u Polenci, a 46 odsto srpska MK Grupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik