OMV i Gazprom osnovali kompaniju

Bez autora
Feb 22 2011

Ruska kompanija Gazprom i austrijska kompanija OMV osnovali su zajedničko preduzeće za izgradnju austrijskog dela planiranog gasovoda Južni tok. Sedište novoosnovane kompanije South Stream Austria GmbH nalazi se u Beču.Saradnja između Rusije i Austrije na projektu Južni tok dogovorena je još u aprilu prošle godine. Studija izvodljivosti austrijske trase gasovoda u dužini od oko 50 kilometara, do skladišta u Baumgartenu trebalo bi da bude završena u prvoj polovini ove godine.

OMV i Gazprom osnovali kompanijuRuska kompanija Gazprom i austrijska kompanija OMV osnovali su zajedničko preduzeće za izgradnju austrijskog dela planiranog gasovoda Južni tok.

Sedište novoosnovane kompanije South Stream Austria GmbH nalazi se u Beču. Saradnja između Rusije i Austrije na projektu Južni tok dogovorena je još u aprilu prošle godine.

Studija izvodljivosti austrijske trase gasovoda u dužini od oko 50 kilometara, do skladišta u Baumgartenu trebalo bi da bude završena u prvoj polovini ove godine.

Moskva je za potrebe gradnje kontinentalne trase gasovoda potpisala sporazume sa vladama Austrije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Mađarske, Grčke i Slovenije.

Rusko-Italijanski projekat Južni tok je direktna konkurencija planiranom gasovodu Nabuko. Njime bi do 2015. godine trebalo da se transportuje do 63 milijarde kubnih metara plina godišnje, od Rusije preko Crnog mora do južne Evrope.

Prema najnovijim procenama, troškovi projekta kreću se u visini od 15,5 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik