Pet miliona KM za remont TE Gacko

Bez autora
Apr 06 2010

U Termoelektrani (TE) Gacko počeo je godišnji remont za koji je ovo preduzeće iz vlastitih sredstava izdvojilo oko pet miliona KM.Prema riječima direktora TE Gacko Maksima Skoka, plan je da remont bude obavljen u narednih 40 dana, a obuhvatiće turbinsko, kotlovsko i generatorsko postrojenje, pomoćne objekte, hemijsko-tehnološki pogon, sistem otpremanja šljake i pepela i pogon dopreme uglja. Polovina planiranog novca biće uložena u nabavku potrebnih dijelova i materijala, dok će ostatak biti izdvojen za angažovanje eksperata, koji će se u remontu pridružiti radnicima TE Gacko. Uporedo s ovim remontom biće obavljena zamjena 0,4 kilovoltnog postrojenja, a ti radovi vrijedni oko 4,5 miliona KM biće finansirani kreditom Svjetske banke u sklopu projekta 'Power 4'. TE Gacko je već ispunila kvartalni plan proizvodnje od 423 miliona kilovat-časova električne energije.

Pet miliona KM za remont TE GackoU Termoelektrani (TE) Gacko počeo je godišnji remont za koji je ovo preduzeće iz vlastitih sredstava izdvojilo oko pet miliona KM.

Prema riječima direktora TE Gacko Maksima Skoka, plan je da remont bude obavljen u narednih 40 dana, a obuhvatiće turbinsko, kotlovsko i generatorsko postrojenje, pomoćne objekte, hemijsko-tehnološki pogon, sistem otpremanja šljake i pepela i pogon dopreme uglja. Polovina planiranog novca biće uložena u nabavku potrebnih dijelova i materijala, dok će ostatak biti izdvojen za angažovanje eksperata, koji će se u remontu pridružiti radnicima TE Gacko.

"Uporedo s ovim remontom biće obavljena zamjena 0,4 kilovoltnog postrojenja, a ti radovi vrijedni oko 4,5 miliona KM biće finansirani kreditom Svjetske banke u sklopu projekta 'Power 4'", kaže Skoko.

TE Gacko je već ispunila kvartalni plan proizvodnje od 423 miliona kilovat-časova električne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik