Početak gradnje tri elektrane već ove godine

Bez autora
Feb 21 2011

Nekoliko malih hidrocentrala trebalo bi da bude sagrađeno na području opštine Kosjerić, a istraživanja na nekoliko lokacija trebalo bi da budu završena do kraja marta ili početkom aprila. Ugovor o formiranju novog preduzeća potpisali su Dragan Vujadinović, predsednik opštine, i Jovan Lazarević, direktor beogradske firme, koja već gradi takve hidrocentrale u Srbiji. Dogovoreno je da se istražni radovi završe do kraja marta ili početka aprila, a potom sledi postupak pribavljanja dozvola. Za ovu godinu u planu je da počne gradnja najmanje tri od ukupno pet mini-hidrocentrala. To je velika investicija, jer jedna takva elektrana košta najmanje 500.000 evra, a buduće hidrocentrale će biti snage od 150 do 600 kilovata.

Početak gradnje tri elektrane već ove godineNekoliko malih hidrocentrala trebalo bi da bude sagrađeno na području opštine Kosjerić, a istraživanja na nekoliko lokacija trebalo bi da budu završena do kraja marta ili početkom aprila.

Ugovor o formiranju novog preduzeća potpisali su Dragan Vujadinović, predsednik opštine, i Jovan Lazarević, direktor beogradske firme, koja već gradi takve hidrocentrale u Srbiji.

- Dogovorili smo da se istražni radovi završe do kraja marta ili početka aprila, a potom sledi postupak pribavljanja dozvola. Za ovu godinu u planu je da počne gradnja najmanje tri od ukupno pet mini-hidrocentrala. To je velika investicija, jer jedna takva elektrana košta najmanje 500.000 evra, objasnio je naš sagovornik, dodavši da će buduće hidrocentrale biti snage od 150 do 600 kilovata.

Za razliku od ovog posla, iako najavljena kao prva velika investicija u Kosjeriću, gradnja Fabrike za proizvodnju betonskih železničkih pragova, investicija šabaškog „Interkopa“ i nemačke kompanije „Rail“, za koju je opština ustupila zemljište, zastala je, jer je nemačka firma zatražila dodatno vreme za izjašnjenje.

- To je velika investicija, ali imamo uveravanja iz „Interkopa“ da će ona biti realizovana sa nemačkim ili nekim drugim partnerom, pošto su betonski pragovi neophodni za kapitalnu rekonstrukciju pruga, rekao je Danasu Vujadinović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik