Počinje izgradnja objekta za Vetroelektranu

Bez autora
May 10 2012

Pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Dušanka Sremački potpisala je građevinsku dozvolu za početak izgradnje objekata na budućoj Vetroelekterani “Plandište 1”. Ova Vetroelektrana će proizvoditi električnu energiju iz obnovljivih izvora, korišćenjem energije vetra. Ukupna instalisana snaga planirane vetroelektrane je do 102 megavata sa cca 40 stubova. Investiciona vrednost radova za koje se izdaje građevinska dozvola je 3,22 miliona eura. Sveukupna vrednost na izgradnji Vetroelektrane “Plandište 1” po izrađenim studijama opravdanosti i idejnom projektu je cca 135 miliona eura. Investitor je “Wind Park Plandište" doo iz Plandišta.

Počinje izgradnja objekta za VetroelektranuPokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Dušanka Sremački potpisala je građevinsku dozvolu za početak izgradnje objekata na budućoj Vetroelekterani “Plandište 1”.

Ova Vetroelektrana će proizvoditi električnu energiju iz obnovljivih izvora, korišćenjem energije vetra. Ukupna instalisana snaga planirane vetroelektrane je do 102 megavata sa cca 40 stubova.

Investiciona vrednost radova za koje se izdaje građevinska dozvola je 3,22 miliona eura. Sveukupna vrednost na izgradnji Vetroelektrane “Plandište 1” po izrađenim studijama opravdanosti i idejnom projektu je cca 135 miliona eura. Investitor je “Wind Park Plandište" doo iz Plandišta.

Izdavanjen dozvole stekli su se svi zakonom propisani uslovi da investitor započne izgradnju trafostanici i drugih objekata nakon čije izgradnje će se omogućiti izgradnju i montažu stubova, vetroturbina i drugih objekata i na taj način omogući da se korišćenjem energije vetra proizvedena električna energija uvede u elektro-energetsku mrežu Republike Srbije.

Ovo je prvi objekat koji se realizuje na teritoriji AP Vojvodine i Republike Srbije i predstavlja značajan napredak u poboljšanju energetske efikasnosti i proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik