Potpis za solarne kolektore

Bez autora
Jul 03 2011

Montesol, odnosno projekat ugradnje solarnih kolektora za domaćinstva, za koji je predviđeno milion dolara za subvencije kamata, počeće sjutra, potpisivanjem sporazuma o saradnji sa izabranim bankama i uručivanjem sertifikata autorizovanim instalaterima. Domaćinstva će moći, putem beskamatnih kredita do sedam godina, da kupe solarne sisteme za zagrijavanje vode kojima će obezbijediti znatne uštede u potrošnji električne energije. U ovom projektu će učestvovati NLB Montenegrobanka i Hypo Alpe Adria banka, preko kojih će se plasirati krediti, ali i firme koje su akreditovane da ugrađuju solarne sisteme za zagrijavanje vode u projektu Montesol. Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Programom zaštite životne sredine pri Ujedinjenim nacijama i italijanskim Ministarstvom životne sredine, kopna i mora implementira projekat Montesol.

Potpis za solarne kolektoreMontesol, odnosno projekat ugradnje solarnih kolektora za domaćinstva, za koji je predviđeno milion dolara za subvencije kamata, počeće sjutra, potpisivanjem sporazuma o saradnji sa izabranim bankama i uručivanjem sertifikata autorizovanim instalaterima, najavili su iz Ministarstva ekonomije.

Domaćinstva će moći, putem beskamatnih kredita do sedam godina, da kupe solarne sisteme za zagrijavanje vode kojima će obezbijediti znatne uštede u potrošnji električne energije.

U ovom projektu će učestvovati NLB Montenegrobanka i Hypo Alpe Adria banka, preko kojih će se plasirati krediti, ali i firme koje su akreditovane da ugrađuju solarne sisteme za zagrijavanje vode u projektu Montesol.

Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Programom zaštite životne sredine pri Ujedinjenim nacijama i italijanskim Ministarstvom životne sredine, kopna i mora implementira projekat Montesol, podsjećaju iz ovog Vladinog resora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik