Potpisan ugovor o gradnji zadnjeg dijela plinovoda prema Splitu

Bez autora
Jul 10 2011

U Plinacru je u petak potpisan 58,5 milijuna eura vrijedan ugovor o izvođenju radova na četvrtoj dionici plinovodnog sustava Like i Dalmacije s tvrtkom Montmontaža kao vodećim članom poslovne udruge izvođača radova. Ugovor su potpisali Jerko Jelić Balta, direktor Plinacra, i Mladen Antunović, generalni direktor Montmontaže. Time je Montmontaža preuzela obvezu gradnje četvrte dionice magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split, to jest 96 kilometara dugog magistralnog plinovoda od Benkovca do Splita, kao i svih radova koji su potrebni za njeno puštanje u rad. Nakon prethodno provedenih arheoloških i speleoloških istraživanja, radovi će početi uvođenjem izvođača u posao tijekom srpnja, a trebali bi završiti u roku od 12 mjeseci. Četvrti dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije sastoji se se od magistralnog plinovoda Benkovac-Split, regionalnog plinovoda Šibenik-Knin, odvojnih plinovoda za Tisno i Trogir, kao i pripadajućih mjerno-redukcijskih stanica (MRS) na koje će se priključiti buduća distributivna mreža za te gradove.

Potpisan ugovor o gradnji zadnjeg dijela plinovoda prema SplituU Plinacru je u petak potpisan 58,5 milijuna eura vrijedan ugovor o izvođenju radova na četvrtoj dionici plinovodnog sustava Like i Dalmacije s tvrtkom Montmontaža kao vodećim članom poslovne udruge izvođača radova.

Ugovor su potpisali Jerko Jelić Balta, direktor Plinacra, i Mladen Antunović, generalni direktor Montmontaže, izvijestili su iz Plinacra.

Time je Montmontaža preuzela obvezu gradnje četvrte dionice magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split, to jest 96 kilometara dugog magistralnog plinovoda od Benkovca do Splita, kao i svih radova koji su potrebni za njeno puštanje u rad. Nakon prethodno provedenih arheoloških i speleoloških istraživanja, radovi će početi uvođenjem izvođača u posao tijekom srpnja, a trebali bi završiti u roku od 12 mjeseci.

Četvrti dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije sastoji se se od magistralnog plinovoda Benkovac-Split, regionalnog plinovoda Šibenik-Knin, odvojnih plinovoda za Tisno i Trogir, kao i pripadajućih mjerno-redukcijskih stanica (MRS) na koje će se priključiti buduća distributivna mreža za te gradove. Ovaj dio sustava lociran je unutar južnog područja Zadarske županije (grad Benkovac i općina Stankovci), na području Šibensko-kninske županije (gradovi Vodice, Skradin, Šibenik, Drniš, Knin i Solin, općine Pirovac, Tisno, Bilice, Biskupija, Prgomet i Primorski Dolac) te na području sjevernog dijela Splitsko-dalmatinske županije (grad Solin i općine Prgomet, Primorski dolac, Seget, Lećevica, Klis i Dugopolje).

Gradnja četvrtog dijela sustava počela je, nakon ishođenja građevinske dozvole, još prošlog ljeta gradnjom regionalnog plinovoda Šibenik-Knin, odvojnih plinovoda za Tisno i Trogir te pripadajućih MRS-a. Regionalni plinovod Šibenik-Knin, dug 44,4 kilometra, uključuje i gradnju MRS-a Drniš i Knin kao mjesta priključka buduće distributivne mreže. U Plinacru ističu da je gradnja plinovodnog sustava Like i Dalmacije ključni objekt drugog razvojno-investicijskog ciklusa Plana razvoja, izgradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava Hrvatske čijim će se dovršetkom osjetno povećati pokrivenost Hrvatske transportnim sustavom plinovoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik