Potpisani ugovori sa 57 odsto potrošača

Bez autora
Jan 18 2015

Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je do kraja 2014. godine potpisalo ugovore o snabdijevanju električnom energijom sa oko 57 odsto krajnjih kupaca od ukupno više od 254.000 potrošača sa svog distributivnog područja, rečeno je Srni u ovom preduzeću. Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov podsjetio je da potpisivanje ugovora o snabdijevanju predstavlja zakonsku obavezu za sve krajnje kupce električne energije i da je potpuno besplatno. Klincov je naglasio da je rok za zaključivanje ugovora o snabdijevanju istekao 31. decembra, a da uprava "Elektrokrajine" do danas nije donijela odluku o produženju roka. On je pojasnio da su ugovorom regulisani uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Potpisani ugovori sa 57 odsto potrošačaPreduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je do kraja 2014. godine potpisalo ugovore o snabdijevanju električnom energijom sa oko 57 odsto krajnjih kupaca od ukupno više od 254.000 potrošača sa svog distributivnog područja, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov podsjetio je da potpisivanje ugovora o snabdijevanju predstavlja zakonsku obavezu za sve krajnje kupce električne energije i da je potpuno besplatno.

Klincov je naglasio da je rok za zaključivanje ugovora o snabdijevanju istekao 31. decembra, a da uprava "Elektrokrajine" do danas nije donijela odluku o produženju roka.

On je pojasnio da su ugovorom regulisani uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Klincov ističe da "Elektrokrajina" ima pravo da kupcima, koji nisu ispunili svoju zakonsku obavezu, obustavi isporuku električne energije, isključenjem objekta kupca sa mreže.

"Preduzeće, ipak, još nije krenulo da preduzima represivne mjera prema nesavjesnim kupcima, imajući u vidu i protekle brojne praznike", rekao je Klincov i apelovao da potrošači, koji do sada nisu potpisali ugovor, to što prije učine i izbjegnu nepotrebne sankcije.

Kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu potpisati u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u sjedištu "Elektrokrajine" u centru Banjaluke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik