Predlog za povećanje broja rata za otplatu duga za struju

Bez autora
Jun 16 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će to ministarstvo u ponedeljak uputiti preporuku Upravnom odboru EPS-a da se poveća broj rata za reprogram duga građana za struju.Mihajlović i njeni saradnici, koji su danas održali prvi u nizu prijema građana na kojem će oni u direktnom razgovoru sa ministrom moći da iznesu svoje probleme i predloge, potvrdila je da će biti upućena i preporuka koja se tiče otpisivanja kamata na dugovanja za struju i za period do 2012. godine.

Predlog za povećanje broja rata za otplatu duga za strujuMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će to ministarstvo u ponedeljak uputiti preporuku Upravnom odboru EPS-a da se poveća broj rata za reprogram duga građana za struju.

Mihajlović i njeni saradnici, koji su danas održali prvi u nizu prijema građana na kojem će oni u direktnom razgovoru sa ministrom moći da iznesu svoje probleme i predloge, potvrdila je da će biti upućena i preporuka koja se tiče otpisivanja kamata na dugovanja za struju i za period do 2012. godine.

EPS će morati da se pozabavi time kako će to računovodstveno i knjigovodstveno da reši, ukazala je ona.

Prema njenim rečima, Ministarstvo će predložiti i promenu Uredbe o socijalno zaštićenim potrošačima, odnosno socijalnim kartama u energetici, kako bi se socijalno ugroženima omogućilo da ne plaćaju taksu prilikom prikupljanja dokumenata koja su im potrebna da bi dokazali da su energetski zaštićeni potrošači.

Mihajlović je istakla da resorno ministarstvo organizovanjem prijema građana svake druge subote želi da pokaže da je uz njih i da će njihove sugestije i predloge pokušati da ugradi u dokumente, kao što je to bio slučaj danas, sa predlogom povećanja rata za otplatu duga za struju.

Ona je dodala da je od 08:30 do 11 časova razgovarala sa približno 50 građana, a do 13:30 časova sa još toliko ljudi.

Ministar je ukazala na to da se razmišlja i o tome da se ovakav vid komunikacije Ministarstva i građana organizuje i u nekim drugim mestima u Srbiji.

Najviše građana se, kako je istakla, žalilo na nemogućnost da izmire dugovanja za struju zbog malog broja rata, ali i na rad toplana i cene toplotne energije.

Takođe, kako je dodala, građani su se žalili i na postojanje divljih deponija, pa je tako odmah postignut dogovor o tome da se pošalju inspekcije u sve delove Beograda za koje su oni ukazali da u njima postoji takav problem.

Građani su iznosili i ekološke probleme, ali i predstavljali svoje predloge za povećanje proizvodnje električne energije kroz konkretne projekte, a razgovoru su prisustvovali i svi pomoćnici ministra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik