Predstavljena kompanija Jadran - naftagas: Uskoro počinje potraga za naftom

Bez autora
Feb 03 2011

U Banjoj Luci je u četvrtak predstavljena kompanija Jadran - naftagas, koja bi tokom ove godine trebala početi s radovima na istraživanju nalazišta sirove nafte i gasa na području Republike Srpske. Jadran - naftagas je društvo s ograničenom odgovornošću, čiji su vlasnici i osnivači NIS i Neftegazovaja Inovacionnaja Korporacija, a osnovano je 23. decembra prošle godine za istraživanje i proizvodnju nafte u RS-u. Osnovna djelatnost kojom će se društvo baviti je istraživanje i proizvodnja nafte i gasa, dok su ostale srodne djelatnosti za koje je društvo registrirano vađenje sirove nafte i prirodnog gasa, uslužne djelatnosti u vađenju nafte i gasa, ispitivanje terena bušenjem i sondiranjem.

Predstavljena kompanija Jadran - naftagas: Uskoro počinje potraga za naftomU Banjoj Luci je u četvrtak predstavljena kompanija Jadran - naftagas, koja bi tokom ove godine trebala početi s radovima na istraživanju nalazišta sirove nafte i gasa na području Republike Srpske.

Jadran - naftagas je društvo s ograničenom odgovornošću, čiji su vlasnici i osnivači NIS i Neftegazovaja Inovacionnaja Korporacija, a osnovano je 23. decembra prošle godine za istraživanje i proizvodnju nafte u RS-u.

Osnovna djelatnost kojom će se društvo baviti je istraživanje i proizvodnja nafte i gasa, dok su ostale srodne djelatnosti za koje je društvo registrirano vađenje sirove nafte i prirodnog gasa, uslužne djelatnosti u vađenju nafte i gasa, ispitivanje terena bušenjem i sondiranjem.

Direktor Jadran - naftagasa Predrag Radanović je saopćio planove kompanije, koja u periodu 2011-14. godina u prvu fazu geoloških istraživanja treba uložiti sredstva u iznosu od 13 do 47 miliona dolara, dok se plan kapitalnih investicija kreće u iznosu od 63 do 315 miliona dolara, u zavisnosti od rezultata istraživanja i ostvarene proizvodnje.

- Sredstva za istraživanje i eventualnu eksploataciju nafte i gasa bit će obezbijeđena na bazi kredita, pojasnio je Radanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik