Priključak za gas koštaće oko 780 evra

Bez autora
Mar 03 2020

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da će priključak za gas nove korisnike u Srbiji koštati oko 780 evra, od čega je zarada kompanije 20 evra.

Bajatović je na KBF, u okviru panela o restrukturiranju javnih preduzeća, rekao da će na gas biti priključeno oko 550.000 građana, kao i da će Srbijagasu trošak za priključak moći da plaćaju tri do pet godina beskamatno, kao što je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić.

"Izmenama pravilnika izbacićemo lokalne samouprave. Priključićemo građane, a to što niko neće da da pare iz lokalne samouprave, znači neće ih biti", rekao je on.

Bajatović je dodao i da nema neizvesnosti oko gasovoda Turski tok (severnogkraka poznatog i kao Blakanski tok) i da je Bugarska počela da nabavlja cevi i da bi platila velike penale kada bi sada odustala od tog projekta.

"Svi učesnici su se trudili da ispregovaraju bolju cenu gasa, uključujući i nas. Nema misterije oko Turskog toka. U ovom momentu nisam hteo da rezervišem količine za Srbiju i Republiku Srpsku, jer to košta", rekao je Bajatović.

Predsednik Srbije nedavno je, odgovarajući na pitanja građana sa Facebooku, rekao da ne bittrebali da plaćau priključak više od 800 evra, a nikako 3.000 koliko su neki građani izračunali da im treba da bi dobili gas u domačinstvo.

""Priključenje na gas je veoma važno i nemojte da pristajete na tu cenu, jer je trošak 'Srbijagasu' za to od 600 do 700 evra, plus priključak može biti oko 50 i 100 evra, znači ne sme da košta više od 800 evra. Razgovaraćemo i sa lokalnim samoupravama da izbace nepotrebne takse i da se dogovorimo sa 'Srbijagasom' da omogući da se to isplaćuje na pet godina", rekao je Vučić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik