Rekordi u TENT i Kolubari

Bez autora
Feb 17 2011

Termoelektrana Nikola Tesla A u Obrenovcu prekjuče je proizvela i elektroenergetskom sistemu isporučila rekordnih 37.099.000 kilovat-sati električne energije. To je najveća ikada ostvarena dnevna proizvodnja ove termoelektrane.Pre tri dana ostvaren je dnevni rekord od 36.653.000 kilovat-sati, a 16.februara je i taj rekord premašen. Te rezultate u proizvodnji pratile su rekordne proizvodnje uglja na kopovima Kolubare.

Rekordi u TENT i KolubariTermoelektrana Nikola Tesla A u Obrenovcu prekjuče je proizvela i elektroenergetskom sistemu isporučila rekordnih 37.099.000 kilovat-sati električne energije.

To je najveća ikada ostvarena dnevna proizvodnja ove termoelektrane, saopšteno je juče iz Elektroprivrede Srbije. Pre tri dana ostvaren je dnevni rekord od 36.653.000 kilovat-sati, a 16.februara je i taj rekord premašen.

Te rezultate u proizvodnji pratile su rekordne proizvodnje uglja na kopovima Kolubare. Prosečna dnevna proizvodnja uglja u RB Kolubara u poslednjih šest dana bila je gotovo 104.000 tona. Za gotovo 60 godina otkako je u Kolubari počela površinska eksploatacija uglja, među šest najvećih dnevnih proizvodnji uglja, čak tri su ostvarene ovih dana, tačnije 12., 15. i 16. februara, kada se dnevno proizvodilo od 109 do 110 hiljada tona uglja.

Potrošnja električne energije u Srbiji ovih dana premašuje 140 miliona kilovat-sati, ali je snabdevanje stabilno. U narednom periodu, sa zahlađenjem, očekuje se i rast potrošnje, navodi se u saopštenju EPS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik