Rekordne investicije u obnovljive izvore energije

Bez autora
Jun 11 2012

Globalne investicije u obnovljive izvore energije dostigle su rekordnih 205 milijardi evra 2011. godine. Tokom 2011. godine samo u solarnu energiju uloženo je 117 milijardi evra, čemu je doprineo pad cena solarnih baterija koji su izazvali kineski proizvođači.Kina je zaslužna za skoro jednu petinu ukupnih investicija, a azijska nacija utrošila je 41,4 milijardi evra na obnovljive izvore energije.

Rekordne investicije u obnovljive izvore energijeGlobalne investicije u obnovljive izvore energije dostigle su rekordnih 205 milijardi evra 2011. godine.

U izveštaju UNEP-a (UN Environment Program) navodi se da je tokom 2011. godine samo u solarnu energiju uloženo 117 milijardi evra, čemu je doprineo pad cena solarnih baterija koji su izazvali kineski proizvođači, prenosi Beta.

Kina je zaslužna za skoro jednu petinu ukupnih investicija, a azijska nacija utrošila je 41,4 milijardi evra na obnovljive izvore energije.

Ujedinjene nacije su na drugom mestu, sa uložienih 40,6 milijardi evra, dok nemačka, Italija i Indija zauzimaju sledeća tri mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik