RWE Hrvatska ulazi u plinski biznis

Bez autora
Mar 18 2015

Nakon što se etablirao kao najsnažniji alternativni isporučitelj električne energije u našoj zemlji, RWE Hrvatska ulazi i u plinski biznis. Kako je na danas u Zagrebu najavio Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Hrvatska kao i njihove nove tvrtke REW Plin, za sada je planirano da se uđe u opskrbu poslovnih subjekata. Naime, odlukom Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je lani na tri godine regulirana cijena plina za kućanstva, a što znači da je ne određuje tržište nego regulator. Miliša ne isključuje da će i prije istaka tog roka RWE ući u opskrbu domaćinstava ukoliko procjeni da mu tržišne okolnosti mogu osigurati profitabilnost. Za sada RWE ima predugovore za opskrbu plinom s 50-ak tvrtki, a očekuje se da će godišnja isporuka plina biti na razini od 2,5 milijuna kubnih metara godišnje (oko 25 GWh/g).

RWE Hrvatska ulazi u plinski biznisNakon što se etablirao kao najsnažniji alternativni isporučitelj električne energije u našoj zemlji, RWE Hrvatska ulazi i u plinski biznis. Kako je na danas u Zagrebu najavio Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Hrvatska kao i njihove nove tvrtke REW Plin, za sada je planirano da se uđe u opskrbu poslovnih subjekata.

Naime, odlukom Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je lani na tri godine regulirana cijena plina za kućanstva, a što znači da je ne određuje tržište nego regulator. Miliša ne isključuje da će i prije istaka tog roka RWE ući u opskrbu domaćinstava ukoliko procjeni da mu tržišne okolnosti mogu osigurati profitabilnost. Za sada RWE ima predugovore za opskrbu plinom s 50-ak tvrtki, a očekuje se da će godišnja isporuka plina biti na razini od 2,5 milijuna kubnih metara godišnje (oko 25 GWh/g). Bazično njemačka energetska korporacija RWE u Europi opskrbljuje više od 16 milijuna potrošača električnom energijom, te više od sedam milijuna potrošača plinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik