Saradnja PKS i Ministarstva energetike

Bez autora
Jul 07 2013

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Privredna komora Srbije (PKS) potpisali su Memorandum o dugoročnoj poslovnoj saradnji, koji će omogućiti veće uključivanje privrede u pripremu novih i izmenu postojećih zakona i drugih propisa, koji se odnose na određene privredne grane. Memorandum su u Vladi Srbije, potpisali ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i predsednik PKS Željko Sertić. Mihajlović je istakla da će se to ministarstvo maksimalno potruditi da sve ono što država radi u oblasti energetike i životne sredine, a što se tiče privrede i industrije, poveže sa realnim sektorom. Ona je ocenila da je ranije nedostajala bliža saradnja države sa institucijama kao što je PKS. Sertić je istakao da ovaj memorandum znači povezivanje PKS, kao najveće nacionalne asocijacija privrede u Srbiji koja zastupa interese privrede, sa vladom i resornim ministarstvom, koji donose odluke važne za budućnost privrede.

Saradnja PKS i Ministarstva energetikeMinistarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Privredna komora Srbije (PKS) potpisali su Memorandum o dugoročnoj poslovnoj saradnji, koji će omogućiti veće uključivanje privrede u pripremu novih i izmenu postojećih zakona i drugih propisa, koji se odnose na određene privredne grane.

Memorandum su u Vladi Srbije, potpisali ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i predsednik PKS Željko Sertić.

Mihajlović je istakla da će se to ministarstvo maksimalno potruditi da sve ono što država radi u oblasti energetike i životne sredine, a što se tiče privrede i industrije, poveže sa realnim sektorom.

Ona je ocenila da je ranije nedostajala bliža saradnja države sa institucijama kao što je PKS. Sertić je istakao da ovaj memorandum znači povezivanje PKS, kao najveće nacionalne asocijacija privrede u Srbiji koja zastupa interese privrede, sa vladom i resornim ministarstvom, koji donose odluke važne za budućnost privrede.

Sertić je precizirao da će se zajednički raditi na svim poslovima vezanim za izradu zakona, podzakonskih akta i propisa, kako bi došli do najboljih rešenja za privrednike.

On je ukazao da je PKS i do sada bila uključivana u različite vladine radne grupe, a da će ubuduće to biti još više izraženo.

Zajednički će se raditi i na realizaciji projekta i konferencija na međunarodnom nivou, radi što boljeg zastupanja srpskih firmi u oblasti energetike i zaštite životne sredine u inostranstvu i radi  bržeg protoka informacija između domaćih i stranih kompanija, dodao je Sertić.

On je kazao da je ovaj memorandum samo ozvaničio i dosadašnju dobru saradnju PKS sa Ministarstvom energetike i naglasio da je Komora već potpisala slične memorandume sa još nekoliko ministarstava, Upravom carina i Narodnom bankom Srbije.

Potpisnice Memoranduma saglasne su da svoje kapacitete ujedine radi: unapređenja zajedničkih aktivnosti na realizaciji projekata u korist privrede Srbije, operativnog uključivanja Privredne komore Srbije u sve pripreme i predlaganja zakona i podzakonskih propisa u domenu Ministarstva, a koji se odnose na privredu, kontinuiranog rada na unapređenju međusobne podrške po svim drugim pitanjima od zajedničkog interesa, uspostavljanja funkcionalnih načina stalne saradnje i razmene informacija, precizirano je u tekstu Memoranduma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik