Slede velike promene u energetskom sektoru

Bez autora
Feb 16 2011

U narednih 40 godina doći će do značajnih promena u energetskom sektoru zbog velikog pritiska rastućih ekonomija Kine i Indije i smanjivanja zaliha fosilnih energenata.U kompaniji kažu da svetska privreda prolazi kroz velike promene i očekuje se ulazak u period pojave novih privrednih aktivnosti i novih energetskih potreba. Iako će alternativni izvori, poput biogoriva, imati sve veću ulogu u energetskom miksu, nema jednostavnog rešenja za problem tesne ponude i potražnje za energentima.

Slede velike promene u energetskom sektoruU narednih 40 godina doći će do značajnih promena u energetskom sektoru zbog velikog pritiska rastućih ekonomija Kine i Indije i smanjivanja zaliha fosilnih energenata, saopšteno je iz najveće evropske naftne kompanije "Rojal Dač Šel".

U kompaniji kažu da svetska privreda prolazi kroz velike promene i očekuje se ulazak u period pojave novih privrednih aktivnosti i novih energetskih potreba.

Iako će alternativni izvori, poput biogoriva, imati sve veću ulogu u energetskom miksu, prema "Rojal Dač Šelu", nema jednostavnog rešenja za problem tesne ponude i potražnje za energentima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik