Slovenci će graditi solarne kolektore u Strumici

Bez autora
Apr 27 2010

Općina Strumica i jedna slovenska tvrtka potpisali su ugovor o dugoročnoj suradnji i o ulaganju u izgradnju energetskih i drugih objekata u Strumici. Dio ugovora je i namjera slovenske tvrtke, čije ime se ne otkriva, da još ove godine započne s proizvodnjom solarnih kolektora u industrijskoj zoni Sačevo pokraj Strumice. U toj zoni postoje idealni uvjeti za jedan ovakav energetski kapacitet jer jugoistočni dio RM ima 270 sunčanih dana u godini. Ulaganje će sveukupno vrijediti 15 milijuna eura. Ovo je tek početak jedne duge i učinkovite suradnje ne samo u ekonomskom sektoru, već i s drugim ekonomskim činiteljima iz Slovenije.

Slovenci će graditi solarne kolektore u StrumiciOpćina Strumica i jedna slovenska tvrtka potpisali su ugovor o dugoročnoj suradnji i o ulaganju u izgradnju energetskih i drugih objekata u Strumici.

Dio ugovora je i namjera slovenske tvrtke, čije ime se ne otkriva, da još ove godine započne s proizvodnjom solarnih kolektora u industrijskoj zoni Sačevo pokraj Strumice.

“U toj zoni postoje idealni uvjeti za jedan ovakav energetski kapacitet jer jugoistočni dio RM ima 270 sunčanih dana u godini“, izjavio je gradonačelnik Strumice, Zoran Zaev.

On je najavio da će ulaganje sveukupno vrijediti 15 milijuna eura, a izrazio je i nadu da je ovo tek početak jedne duge i učinkovite suradnje ne samo u ekonomskom sektoru, već i s drugim ekonomskim činiteljima iz Slovenije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik