Srbija i Republika Srpska: Tešnja saradnja u energetici

U okviru aktivnosti Regionalne mreže parlamentarnih odbora za finansije, ekonomiju i evropske integracije, na Jahorini je održan bilateralni sastanak predstavnika Narodne Skupštine Republike Srpske i Narodne Skupštine Republike Srbije, posvećen energetici. Članovi parlamentarnih odbora razgovarali su i o potencijalima za intenzivniju saradnju i usaglašavanje energetskih politika Republike Srbije i Republike Srpske, kao i o ulozi parlamenta i parlamentarnih odbora u procesu kontrole energetskih politika i investicija u energetski sektor, saopštilo je danas Odeljenje za odnose s javnošću Narodne Skupštine Republike Srbije. Usvojeno je sedam zaključaka i preporuka koje će biti dostavljene predsednicima obe skupštine, a u cilju intenziviranja odnosa i razmene iskustava i informacija radi jačanja kapaciteta parlamenata i pospešivanja saradnje u oblasti energetike. Sastanak je održan 23. decembra, u okviru redovnih aktivnosti Regionalne mreže parlamentarnih odbora za finansije, ekonomiju i evropske integracije zemalja zapadnog Balkana, pod pokroviteljstvom Vestminster fondacije iz Londona.

Srbija i Republika Srpska: Tešnja saradnja u energeticiU okviru aktivnosti Regionalne mreže parlamentarnih odbora za finansije, ekonomiju i evropske integracije, na Jahorini je održan bilateralni sastanak predstavnika Narodne Skupštine Republike Srpske i Narodne Skupštine Republike Srbije, posvećen energetici.

Članovi parlamentarnih odbora razgovarali su i o potencijalima za intenzivniju saradnju i usaglašavanje energetskih politika Republike Srbije i Republike Srpske, kao i o ulozi parlamenta i parlamentarnih odbora u procesu kontrole energetskih politika i investicija u energetski sektor, saopštilo je danas Odeljenje za odnose s javnošću Narodne Skupštine Republike Srbije.

Usvojeno je sedam zaključaka i preporuka koje će biti dostavljene predsednicima obe skupštine, a u cilju intenziviranja odnosa i razmene iskustava i informacija radi jačanja kapaciteta parlamenata i pospešivanja saradnje u oblasti energetike.

Sastanak je održan 23. decembra, u okviru redovnih aktivnosti Regionalne mreže parlamentarnih odbora za finansije, ekonomiju i evropske integracije zemalja zapadnog Balkana, pod pokroviteljstvom Vestminster fondacije iz Londona. 

Od 11 prisutnih narodnih poslanika, sedam je bilo iz Narodne Skupštine Republike Srpske i četiri iz Narodne Skupštine Republike Srbije i to: Dubravka Filipovski, Milan Lapčević, Radojko Obradović i Vladimir Marinković, koji je i predsedavajući Regionalne mreže parlamentarnih odbora za finansije, ekonomiju i evropske integracije zemalja zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik