Stimulacije za "zelenu" energiju

Bez autora
Apr 18 2012

Ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je smanjivanje cijena koje se u Hrvatskoj plaćaju za energiju iz obnovljivih izvora te utvrđivanje tarifa koje su primjerene europskima. Dat će se tarife koje su primjerene europskim tarifama i od kojih će najniža biti jednaka najvišoj austrijskoj, tako da nitko ne može reći da nismo konkurentni. Svi koji se prijave dobiće dozvole i subvencije za obnovljive izvore te da država ta ulaganja s milijun eura, koliko je realizirano u zadnjih sedam godina, do 2020. planira podići na 1,7 milijardi eura. U tom će smislu biti otvoren prostor za investiranje, transparentno i ubrzanim postupcima, te će se izdavanje dozvola skratiti za trećinu. Novi model ide u okviru sedam dana na Vladu i svi su dobrodošli. Posebno će biti stimulirani domaći proizvođači energije iz obnovljivih izvora.

Stimulacije za "zelenu" energijuMinistar gospodarstva Radimir Čačić najavio je smanjivanje cijena koje se u Hrvatskoj plaćaju za energiju iz obnovljivih izvora te utvrđivanje tarifa koje su primjerene europskima.

Dat ćemo tarife koje su primjerene europskim tarifama i od kojih će najniža biti jednaka najvišoj austrijskoj, tako da nitko ne može reći da nismo konkurentni, rekao je.

Ministar je naglasio da će svi koji se prijave dobiti dozvole i subvencije za obnovljive izvore te da država ta ulaganja s milijun eura, koliko je realizirano u zadnjih sedam godina, do 2020. planira podići na 1,7 milijardi eura.

U tom će smislu biti otvoren prostor za investiranje, transparentno i ubrzanim postupcima, te će se izdavanje dozvola skratiti za trećinu. Novi model ide u okviru sedam dana na Vladu i svi su dobrodošli, poručio je. Dodao je da će posebno biti stimulirani domaći proizvođači energije iz obnovljivih izvora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik