Struja skuplja od 1. aprila

Bez autora
Feb 24 2011

Struja će poskupeti 1. aprila, a ne 1. marta, kako je ranije najavljeno, a ta odluka uskoro će biti doneta. Poskupljenje struje neće važiti za oko 1,5 miliona porodica koje troše manje od 350 kilovat-časova električne energije mesečno, tako da će se poskupljenje od 13, 5 odsto odnositi na one koji troše više od te količine.Tom merom se štite oni koji su najugroženiji i istovremeno jačaju se kapaciteti EPS-a, koji je najveći investitor u zemlji. Srbija ima najnižu cenu struje u regionu.

Struja skuplja od 1. aprilaStruja će poskupeti 1. aprila, a ne 1. marta, kako je ranije najavljeno, rekao premijer Mirko Cvetković. Poskupljenje neće važiti za oko 1,5 miliona porodica koje troše manje od 350 kilovat-časova električne energije mesečno, rekao premijer.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će struja poskupeti od 1. aprila, istakavši da će ta odluka uskoro biti doneta.

Odgovorajući na pitanje poslanika u Skupštini o najavljenoj novi ceni, premijer je rekao da je sa dnevnog reda današnje sednice Vlade skinuo tačku koja se ticala poskupljenja struje od 1. marta.

Poskupljenje struje neće važiti za oko 1,5 miliona porodica koje troše manje od 350 kilovat-časova električne energije mesečno, tako da će se poskupljenje od 13, 5 odsto odnositi na one koji troše više od te količine.

"Tom merom štitimo one koji su najugroženiji i istovremeno jačamo kapacitete EPS-a, koji je najveći investitor u zemlji", kaže premijer Cvetković.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić istakao je da Srbija ima najnižu cenu struje u regionu.

On je napomenuo da popust za struju ima oko 35 odsto potrošača koji su sa statusom socijalno ugroženih, dok redovne platiše imaju popust od pet odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik