Ugovor s Kinezima za HE Dabar tek u travnju

Bez autora
Mar 09 2020

Potpisivanje ugovora za izgradnju HE Dabar s predstavnicima kineske kompanije odgođeno je za mjesec dana zbog koronavirusa u Kini, rekao je u Trebinju Radovan Višković, predsjednik vlade RS.

Gradnja te hidroelektrane trebala bi početi do kraja godine, izvještava Srpskainfo. Premijer Višković rekao je krajem siječnja da bi do kraja veljače trebao biti izabran strateški parner za izvođenje i financiranje projekta izgradnje HE Dabar.

U HE Dabar je već uloženo 100 milijuna KM (oko 51 mil. eura) i to za izgradnju tunela, pristupnih cesta i druge poslove. Prema najavama, prvi radovi na izgradnji brane i strojne hale trebali bi početi ove godine. Procijenjena vrijednost HE Dabar je oko 600 milijuna KM, a dosadašnje pripremne radove finacirao je HET.

U utrci za gradnju HE Dabar bile su dvije kineske kompanije, China Gezhouba Group i China International Water & Electric Corp, a prema ranijim Viškovićevim izjavama ta dva kineska ponuđača trebala su postići dogovor o sudjelovanju u tom energetskom projektu u Republici Srpskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik