Unapređenje energetske efikasnosti u Svilajncu

Bez autora
Jun 03 2012

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić i predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisali su u petak u Vladi Republike Srbije ugovor o sufinansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti objekata javne namene u 2012. godini u toj opštini. Vlada Srbije je u martu ove godine usvojila Program unapređenja energetske efikasnosti u 2012. godini, kojim je obezbeđeno 1,3 milijarde dinara za radove na rekonstrukciji i adaptaciji javnih i stambenih objekata. Od tog iznosa milijardu dinara namenjeno je za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja kao što su škole, bolnice, domovi zdravlja i kulture, đački i studentski domovi, dok je 300 miliona dinara izdvojeno za subvencionisanje kamata za kredite koje će preko banaka, u dinarima ili devizama, koje će uzimati građani za unapređenje energetske efikasnosti u stambenim objektima.

Unapređenje energetske efikasnosti u SvilajncuDirektor Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić i predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisali su u petak u Vladi Republike Srbije ugovor o sufinansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti objekata javne namene u 2012. godini u toj opštini.

Vlada Srbije je u martu ove godine usvojila Program unapređenja energetske efikasnosti u 2012. godini, kojim je obezbeđeno 1,3 milijarde dinara za radove na rekonstrukciji i adaptaciji javnih i stambenih objekata.

Od tog iznosa milijardu dinara namenjeno je za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja kao što su škole, bolnice, domovi zdravlja i kulture, đački i studentski domovi, dok je 300 miliona dinara izdvojeno za subvencionisanje kamata za kredite koje će preko banaka, u dinarima ili devizama, koje će uzimati građani za unapređenje energetske efikasnosti u stambenim objektima.

Tako će za zamenu stolarije i obnovu fasade stare više od tri decenije u jednoj seoskoj školi u toj opštini biti izdvojeno 20 miliona dinara, pri čemu će Svilajnac u narednom periodu realizovati i niz drugih projekata energetske efikasnosti. Takođe, Svilajnac će biti i opština sa prvom solarnom elektranom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik